Els Mossos detenen cinc persones per transport de marihuana

Tres de les detencions es van fer durant un control instal·lat a Valls i les altres dues a Corçà

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 22 de febrer cinc persones que transportaven plantes de marihuana als seus vehicles. Tres dels detinguts, entre els quals hi ha un menor d'edat, es van fer durant un control muntat a Valls, i transportaven sis caixes de cartró amb 657 plantes de marihuana, 24 sacs de terra i 650 euros en efectiu. El menor va quedar en llibertat el mateix dia de la seva detenció amb l'obligació de presentar-se quan sigui requerit, i la resta en llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, també es van detenir dues persones més a Corçà. Transportaven sis bosses d'escombreries plenes de cànnabis per vendre immediatament. Ambdós van ingressar a presó acusats de tràfic de drogues. Els agents van aturar el vehicle en què viatjaven els tres primers detinguts en un control muntat a l'altura del km 17 de la N-240, dins del terme municipal de Valls. En un primer moment, van veure que els ocupants transportaven diverses bosses amb plantes de marihuana en estat de creixement. Arran d'aquestes primeres comprovacions, els Mossos van escorcollar la resta de vehicle i van trobar llavors les caixes de cartró i els diners en efectiu.

De la investigació es desprèn que els detinguts desconeixien la procedència de les plantes i únicament s'encarregaven de transportar-les fins a Lleida, per a una posterior distribució.

Aquests tres detinguts són Antonio JV, de 22 anys, i el menor d'edat, de 17, ambdós de nacionalitat espanyola, i Diego S., de 31 anys, nacionalitat francesa i veí de Vilamalla (Alt Empordà). Se'ls acusava d'un presumpte delicte contra la salut pública.

D'altra banda, el mateix 22 de febrer cap a les deu del vespre, a la carretera C-252, els Mossos van aturar un turisme que desprenia una forta olor a marihuana. Els agents van procedir a escorcollar el vehicle i van localitzar les sis bosses plenes de marihuana i preparades per a una venta imminent. Així, es va procedir a detenir els dos ocupants per tràfic de drogues.

Els detinguts són Hafid D., de 22 anys i sense domicili conegut, i Nabyle B., de 28 anys i veí de Valreas. Ambdós són de nacionalitat francesa.