La iaia, Standstill, La Habitación Roja i Univers al popArb 2013

Fins al 4 de març els abonaments es podran adquirir per 45 euros

La iaia, Standstill, El Petit de Cal Eril, La Habitación Roja i Univers, són alguns dels grups que participaran a la novena edició del popArb que se celebrarà a Arbúcies (Selva) els dies 28 i 29 de juny. Són les primeres confirmacions d'un festival que tornarà a convertir al municipi d'Arbúcies en la capital de la música independent feta a casa nostra.

El popArb també ha anunciat que ja estan a la venda els abonaments a un preu especial de 45 euros fins al proper 4 de març. A partir de llavors el preu serà de 49 euros. Els primers confirmats son una de les bandes més importants sorgides els darrers anys: La iaia. El trio osonenc de pop folk va sacsejar l'escena amb 'Les ratlles del banyador' i després de mig any sense pujar a un escenari, la seva actuació al popArb serà la primera oportunitat de gaudir dels temes del seu esperat segon disc, previst per a principis de setembre.

Juntament amb Ernest Crusats i companyia, el popArb anuncia l'actuació d'Standstill, que es troben en ple procés de gravació del seu nou treball i han preparat un espectacle ideat per a festivals que allunyant-se dels concerts de tall més intimista a què estaven acostumats en els darrers anys.

Qui també actuarà al festival serà una de les estrelles del segell BankRobber, El Petit de Cal Eril, que acaba de presentar el seu nou i esperat treball 'La figura del buit', en què torna a demostrar que és un dels artistes més camaleònics de l'actualitat.

La Habitación Roja, que presenten disc aquesta setmana, també serà present al popArb 2013. Els valencians han fet tota una declaració de principis amb les onze cançons que inclou aquest Fluído Eléctrico.

A més de quatre bandes plenament consolidades dins el pop nacional, el popArb confirma per la seva edició d'enguany els nouvinguts Univers. Aquesta jove formació va recórrer mitja geografia catalana durant 2012 deixant bocabadats als que van gaudir de la seva personal visió sobre el shoegaze. Ara es troben en plena presentació del seu EP La Pedregada, presentat tot just ara fa un mes.