Dos detinguts per intentar robar amb força en una casa de Campdorà

L'alerta dels veïns va impedir que els lladres entressin a dins de l'habitatge

La Policia Municipal de Girona va detenir aquest dimarts a la tarda dos homes de 53 i 27 anys d'edat que van saltar el mur d'una casa de Campdorà i van entrar-hi a dins. Joaquin R. A. i Francisco Daniel R. G., ambdós amb domicili a Girona, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força quan els policies els van trobar als voltants de l'habitatge amb dues bosses de plàstic negre. Mentre els agents identificaven els dos homes, una altra unitat va escorcollar el contingut les bosses de plàstic i van trobar un seguit d'objectes dels quals els sospitosos no van saber explicar-ne la procedència.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els guàrdies de barri de la zona de Pont Major i Taialà, que estaven realitzant tasques de vigilància i seguretat al barri de Pont Major, van saber que dos homes havien accedit a l'interior d'una casa. Immediatament van donar avís a la Central de Coordinació Policial, que en tractar-se d'una alerta per un suposat robatori a l'interior d'un domicili, va comissionar també efectius de la secció de motoristes.

Un cop al lloc, els agents van observar una aparent tranquil·litat a l'interior del recinte i de l'habitatge, per la qual cosa van iniciar una recerca pels voltants. Minuts més tard la recerca va donar resultats positius ja que els policies van trobar dos homes, que coincidien plenament amb la descripció facilitada per els testimonis, que portaven dues bosses de plàstic negre.

Els agents van detenir Joaquin R. A., de qui consten altres antecedents, i Francisco Daniel R. G., de qui no consten antecedents, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

La detenció ha arribat després de que fa gairebé dues setmanes cinc encaputxats van assaltar una dona de 76 anys a la seva masia del mateix municipi, colpejant-la amb una barra de ferro, lligant-la al llit i fent-li tocaments.