ERC Garrotxa celebra un debat sobre el present del feminisme amb Dolors Bassa

L'acte va tenir lloc a l’Orfeó Popular Olotí

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Garrotxa va organitzar ahir al vespre una taula rodona per conèixer el present i el futur de les dones a la comarca. L’acte, de caràcter intern, es va celebrar a l’Orfeó Popular Olotí i va comptar amb la participació de Dolors Bassa, copresidenta de l'Assemblea de Dones d’ERC; Mari González, Secretària General d’ERC Garrotxa; Meius Ferrés, presidenta de Dones d’ERC Garrotxa i Isabel Rigat, portaveu de Sant Joan Plural.

L’acte va fer èmfasi en la necessitat de posar la mirada feminista com a eix central de les polítiques municipals a través del debat entre quatre dones vinculades al partit. Després d’una presentació per part de Mari González, Isabel Rigat va remarcar la complicació de compaginar la seva feina d’empresària amb les feines de cures. “Per sort anem canviant, però queda molta feina per fer i molts rols establerts pel patriarcat que fan que hàgim de treballar el doble”, va dir.

Meius Ferrés, per la seva banda, va remarcar la importància de les xarxes socials a l’hora d’estendre el masclisme. “Les xarxes estan creant un model d’usuaris que poden crear problemes si no aconseguim educar-los en els valors feministes”, va dir.

Finalment, Dolors Bassa va recordar que “malgrat que hàgim avançat molt en els rols compartits, moltes dones encara arrosseguen una motxilla de responsabilitat domèstica afegida”. També va afegir que “l'educació ens ha forçat a entendre que només plorem les dones. Aquestes noves masculinitats han de superar-ho i transformar-ho.”

L’arribada d’Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat va venir marcada per la creació de la conselleria de Feminismes, encapçalada per la Consellera Tània Verge. Aquesta principal novetat en l’organització del Govern ve motivada per una “transformació feminista” que el Govern ha situat com a “eix prioritari”.