El diputat gironí de Vox llança una proclama franquista al Parlament

Alberto Tarradas va exclamar "Viva Cristo Rey", el crit de guerra dels falangistes

El diputat gironí de Vox, Alberto Tarradas, va ser protagonista dijous durant el ple del Parlament en pronunciar la proclama falangista“Viva Cristo Rey!” en una intervenció sobre les festes de Pasqua, i que posteriorment van aixecar un profund malestar i reaccions diverses a les xarxes socials.

Així ho destacava la usuària de Twitter @Karmaleonic, que posava en antecedents al seu seguidors i recordava com aquest lema és “el crit que proferien els feixistes durant la Guerra Civil Espanyola per atacar les trinxeres dels ‘rojos'”.

Una de les primeres persones que es van mostrar crítiques amb el diputat d'extrema dreta va ser l’advocat Gonzalo Boye, que va lamentar que Tarradas es pogués permetre el luxe d'estar “protegit per la inviolabilitat parlamentària que a altres no respecten”, en referència als diputats independentistes represaliats per l’estat espanyol.

L’analista Patrycia Centeno, mentrestant, ironitzava amb la vestimenta de Tarradas “El ‘#pecholobo per a identificar-los no falla #alertacaspa“.

Per la seva banda Pilar Rahola, lamentava que aquest crit era una “expressió clàssica del feixisme falangista”, tot titllant de “trist i repugnant” que aquesta proclama s’hagi hagut de sentir al Parlament de Catalunya.