Stay Homas, Fangoria, Joan Dausà o God Save The Queen a la 2a edició del Cerdanya Music Festival

El certamen afegeix una festa "flower power" amb música en viu dels 70 i 80

La segona edició del Cerdanya Music Festival, que es durà a terme del 10 al 20 d'agost, comptarà amb deu concerts d'artistes reconeguts i, com a novetat, amb una festa de temàtica "flower power" amb música en viu dels anys 70 i 80.

Fangoria serà l'encarregada d'obrir la programació, amb un cartell que inclou, pels dies següents, Sara Baras, God Save The Queen –considerada com la millor banda tribut de la formació- i Stay Homas. Mentre, la Flower Cerdanya Power tancarà la setmana i a partir del 15 d'agost hi actuaran Guitarricadelafuente, Kool & The Gang, Joan Dausà, Raphael, Niña Pastori i Loquillo. El certamen canviarà enguany d'ubicació, deixant Alp (Cerdanya) i traslladant-se a un prat situat als afores de Llívia (Cerdanya).

Els concerts principals començaran a les 21 hores i, prèviament, a partir de les 18.30h, hi hauran actuacions d'artistes emergents i locals a la zona del "village". Com l'any passat, aquest serà també l'espai destinat a la restauració, amb una oferta gastronòmica basada en el producte de proximitat segons han explicat des de l'organització. Les entrades es posaran a la venda a partir de dilluns a les 12 del migdia.

El director de Concert Studio, Martín Pérez, ha explicat que el festival ocuparà un espai de 83.000 metres quadrats, una superfície més gran que la que van utilitzar a Alp. "Muntem una ciutat al mig del camp", ha destacat, per donar a entendre la magnitud que té el projecte. A més, ha dit que l'objectiu és que el certamen continuï els anys següents a Llívia.

Per la seva banda, l'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha dit que el festival és una "gran oportunitat" per donar a conèixer la localitat i situar-la "en l'àmbit musical de primer ordre". També ha dit que aquest certamen és complementari a l'oferta que s'havia ofert fins ara al municipi, d'un format més reduït. A més, ha assegurat que l'agost és un bon moment per programar-lo perquè hi ha uns 200.000 visitants a la comarca.

Pérez també ha posat en valor l'efecte que tindrà el festival en d'altres propostes musicals que es venien fent a la zona. Tot i això, ha dit que li "sorprèn" que enguany s'opti per dur a terme a la Cerdanya un altre certamen musical, quan fins a la seva arribada, l'any passat, no se n'havia programat cap d'aquest tipus Des de l'organització han valorat com un "èxit" l'edició de 2021, que va congregar més de 15.000 assistents amb una ocupació mitjana del 75% als esdeveniments principals. A més, en quatre dels deu concerts es van esgotar les localitats.