Gas Gas fa una ampliació de capital que li permet invertir 9 MEUR en dos anys

L'empresa adquireix el 70% de les accions que controlava un grup de capital risc

El fabricant de motos Gas Gas, amb seu a Salt (Gironès), ha tancat un acord amb un grup d'inversors francesos i israelians per fer una ampliació de capital i adquirir el 70% de les accions de l'empresa, que fins ara controlava una societat de capital risc de Banca Mare Nostrum. Aquest acord permetrà invertir 9 MEUR en els dos pròxims anys a la fàbrica de Salt i també potenciar la planta que la marca té al Brasil.

El director general de Gas Gas, Ramon Puente, ha explicat que l'objectiu és impulsar nous models de trial i indoor i també introduir-se en països llatinoamericans i del sud-est asiàtic. L'operació d'ampliació de capital ha comptat amb el suport de la Direcció General d'Indústria.

La direcció de Gas Gas ha tancat un acord amb un grup d'inversors estrangers -de França i Israel, que volen mantenir l'anonimat- que permet adquirir el 70% de les accions del grup, fins ara en mans de Vector Capital, societat de capital risc de Banca Mare Nostrum.

Segons ha detallat el director general de la marca, Ramon Puente, Gas Gas ha aportat el 22% del capital, el 70% els inversors estrangers i el 8% restant són diners procedents de l'administració catalana. Puente no ha volgut desvetllar el cost total de l'operació. Aquesta ampliació de capital consolida el pla de desenvolupament de l'empresa iniciat l'any 2008 i assegura l'estabilitat de la companyia.

Inversió de 9 MEUR en dos anys

Amb aquest acord, Gas Gas ha anunciat que invertirà 9 MEUR en els pròxims dos anys i que, bàsicament, es destinaran a la planta de Salt però també a potenciar les instal·lacions de fabricació que té al Brasil. Segons ha detallat Puente, l'objectiu és destinar aquesta inversió a la fabricació de nous models de trial i enduro i també a fomentar l'exportació, amb llatinoamèrica i el sud-est asiàtic com a objectius principals. Aquesta serà la primera experiència exportadora de la marca, que fins ara ven només a l'Estat i Catalunya. "Volem dissenyar models d'enduro fets a mida per a cada país", ha avançat Puente.

Un altre dels objectius fixats pels nous accionistes és enfortir el servei de postvenda, la imatge de la marca i les relacions amb el client final per consolidar així la posició de Gas Gas al sector 'offroad'.

Gas Gas ha tancat l'exercici 2012 amb una xifra de negoci propera als 40 MEUR, un volum similar al de l'exercici anterior. L'empresa preveu créixer en els propers tres anys gràcies a l'ampliació de producte. Com a part de l'estratègia de la companyia, no descarta futures adquisicions per ajudar al creixement de Gas Gas en els propers anys.