L'ACA activa la depuradora de Pantans de Montbarbat a Maçanet de la Selva

La instal·lació, amb un cost superior als 668.000 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 553 metres cúbics al dia

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Pantans de Montbarbat, al municipi de Maçanet de la Selva, amb un cost superior als 668.000 euros. La depuradora és de tipus biològic amb eliminació de nitrogen, està dissenyada per tractar un cabal de 553 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió superior als 800 metres.
 
L’aigua tractada es retornarà a la riera de la Torderola, conca de la Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la 21a estació depuradora en servei a la comarca de la Selva, juntament amb les plantes d’Aiguaviva, Anglès, Arbúcies, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.