Blanes envia 26 tones de material humanitari a Kíiv a través de la frontera amb Romania

El comboi ha sortit aquesta matinada i espera arribar dissabte

Blanes (Selva) ha recollit més de 26 tones de material en ajuda humanitària per a Ucraïna que han sortit aquesta matinada direcció Romania. La coordinació d’aquesta acció ha anat a càrrec del Centre Cristià FEAM de Blanes conjuntament amb la ONG d’Acció Solidària ‘El Bon Samarità’, comptant amb el suport de diverses empreses i institucions així com els veïns de la ciutat.

L’objectiu que s’han marcat és arribar dissabte de matinada per fer la descàrrega del camió i traslladar el material en diverses furgonetes que formaran part d’un comboi humanitari per creuar la frontera que separa Romania amb Ucraïna. L’exèrcit ucraïnès ha donat els permisos necessaris perquè puguin entrar i arribar a l'entrada de Kíiv.

Recollida des del 23 de març

Al llarg d’aquests darrers dies s’ha estat recollint material de diferent tipus en tres seus diferents: primer a la nau de l’empresa ORVIS, que ha col·laborat en el projecte i a La Botiga Solidària d’El Bon Samarità (EBS) i després a l’Auditori del Centre Cristià FEAM. La recollida de material ha estat un èxit per la resposta que ha tingut la societat blanenca, aportant fins ahir al matí.

Els tipus de productes que s’han recollit són essencialment aliments de llarga durada, material higiènic i sanitari, així com mantes i sacs de dormir. Més concretament es demanava dur-hi menjar amb caducitat de llarga durada, llet i llet en pols, oli de gira-sol i oli de canola per cuinar, bolquers per a nadons i nens/nenes, matalassos i sacs de dormir, roba de llit i mantes, kits higiènics, medicines i material sanitari.