Les franceses prefereixen l'Estartit per passar-hi les vacances

Un estudi de l'Oficina de Turisme detecta quin és el tipus de visitant més habitual al municipi del Baix Empordà

El perfil de turista que ha visitat l’Estartit durant l’estiu de l'any passat es correspon amb una dona de 41 anys, de nacionalitat francesa, amb una feina qualificada i renda mitja, que ve amb la seva parella i/o fills. Aquesta, s’allotja en un apartament llogat al qual hi arriba amb el seu cotxe després d'organitzar el viatge per compte propi a partir de diverses recomanacions i s’hi està com a màxim dues setmanes.

Aquesta seria la radiografia esquematitza que es deriva de les 500 enquestes realitzades a l’Oficina de Turisme, els resultats de les quals s’han presentat aquest matí al Consell Municipal de l’Estartit en un acte públic adreçat al sector. L’estudi i la interpretació de les dades han anat a càrrec d’un equip de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la UdG format per Lluís Mundet, Berta Ferrer i Ying-Ying.

Altres conclusions a les que s’ha arribat és que el turista va a l'Estartit amb la intenció de reposar, prendre el sol i banyar-se.  Durant la seva estada visita altres localitats, sobretot de la costa Brava i s’interessa per descobrir l’entorn. Del programa d’animació ofert, les excursions a peu, les fires i mercat són les activitats que més li interessen.

Pel que fa a la valoració dels serveis de la destinació, els aspectes més ben valorats són l’Oficina de Turisme, la localitat en conjunt, la qualitat de vida i la neteja. L’àmplia majoria dels enquestats afirma que sí que tornarà a l’Estartit i que la seva estada ha estat millor del que s’esperava.

Canvi de tendència

Amb l’edició d’enguany, l’Estartit disposa d’una sèrie d’enquestes que es va iniciar l’any 1984. S’ha constatat que, si al començament de la sèrie els homes representaven 2/3 parts dels enquestats, al 2012 la situació s’ha invertit i les 2/3 parts són a dones. Pel que fa a la nacionalitat, el mercat francès ha continuat el creixement de les darreres sèries temporals, augmentant considerablement en la darrera i consolidant-se com al mercat més important de l’Estartit, davant del turisme nacional. Els anglesos des de 1984 només han fet que perdre pes relatiu i d’una forma especialment accentuada a partir de 1995, quan encara constituïen el grup més nombrós. En l’actualitat ocupen el sisè lloc.

El regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau, ha destacat que "l’Estartit (...) és una notable excepció en el context de la Costa Brava ja que, des de fa varis anys, té una temporada de 7 mesos, enlloc dels 3 que dura la de sol i platja".