Més de 170 escolars de Girona planten arbres al parc de les Ribes del Ter

Hi han participat nens i nenes de les escoles Annexa-Joan Puigbert, Verd, Font de l’Abella, Mare de Déu del Mont i Sagrada Família

Més de 170 nens i nenes de cinc escoles de Girona han participat aquest matí en la plantada col·lectiva d’arbres del parc de les Ribes del Ter. L’activitat, anomenada Apadrinem i plantem arbres, està inclosa dins del programa de Recursos Educatius impulsat per l’Ajuntament de Girona. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega, han visitat i, fins i tot, han donat un cop de mà als alumnes provinents de les escoles Annexa-Joan Puigbert, Verd, Font de l’Abella, Mare de Déu del Mont i Sagrada Família que han participat en la plantada.

Aquesta activitat proposa cada any la plantada i l’apadrinament d’arbres a la ciutat per part dels alumnes de les escoles de primària de Girona. Enguany, s’han plantat una seixantena d’arbres entre freixes, pollancres i llorers.

Ja fa anys que es porta a terme aquesta iniciativa, tot i que, en algunes ocasions, els arbres han estat plantats per cada escola en el seu entorn. Aquest any, però, la plantada ha estat col·lectiva i els alumnes de les escoles s’han trobat al lloc escollit amb els jardiners de les brigades municipals, que els han donat suport tècnic.

Prèviament a la plantada, cada escola ha treballat a l’aula el material didàctic de les espècies que s’han plantat amb l’objectiu de conèixer amb més detall totes les seves característiques. L’activitat pretén fomentar l’estima, la defensa i la conservació del patrimoni natural, així com conèixer les tasques pròpies dels serveis municipals de jardineria, que es cuiden del manteniment dels arbres del parc urbà.
Paral·lelament, cada escola participant apadrinarà un arbre proper al seu centre, per fer-ne un seguiment minuciós i contribuir a la seva pervivència.