L'alcaldessa de Figueres denuncia haver rebut amenaces de mort en tres ocasions

Ho va fer públic en el transcurs del ple celebrat dilluns

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó (ERC), ha denunciat en tres ocasions haver rebut amenaces de mort. Així ho va explicar dilluns en el transcurs del plenari municipal durant el debat sobre la problemàtica al barri de la Marca de l'Ham on el portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, va comentar com el president de l'associació de veïns havia estat amenaçat i que seria convenient donar-li "assessoria legal" per a denunciar-ho.

La republicana va presentar denúncia fa deu dies a la comissaria de la Guàrdia Urbana i aquesta s'ha derivat a la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra que estan intentant esbrinar qui és l'autor de les trucades contra ella.

Amb tot, Lladó va expressar la seva simpatia envers el representant de l'entitat i va fer extensiva la seva condemna a uns fets que "nosaltres també patim". L'alcaldessa va voler aprofundir en les causes d'aquestes amenaces i teoritzar al respecte assegurant que tot és fruit del "nivell de confrontació" que es genera a la ciutat a nivell polític. "Tant Casellas com Amiel han explicat els orígens i no s'ha de voler culpabilitzar a aquest govern ni a l'anterior. Hi van haver dues crisis de país molt importants i aquestes en són les conseqüències", va reblar.

Lladó també va lloar la tasca de la Guàrdia Urbana que el passat cap de setmana van evitar tres ocupacions, alhora que es lamentava de la poca capacitat del consistori per aturar aquestes accions: "Quan tenim obres inacabades aquest és un problema per al seu propietari, l'administració té molt poques eines per actuar".

A Figueres "s'hi ha de viure"

L'alcaldessa també va llençar un dard contra les crítiques a la ciutat i qui les fan. "Sabem quina és la situació de Figueres, primer perquè hi vivim i hi contribuïm. Estem molt cansats de rebre lliçons de persones que només venen aquí a treballar, se serveixen de la ciutat i després marxen a dormir a un altre població. Si algú decideix marxar de Figueres és lliure de fer-ho però no és ningú per donar lliçons de com hem de viure aquí", va reblar.

Lladó finalment va comentar que la capital "necessita defensors" ja que de detractors "n'hi ha mil".