Rebenten la paret d'un estanc i s'emporten 30.000 euros en tabac

Els autors del robatori van tallar les connexions telefòniques del carrer per desactivar l'alarma

Uns lladres han robat bona part del tabac que un estanquer de Portbou tenia guardat a la rebotiga. Aprofitant el descans del diumenge, els lladres van entrar a l'estanc rebentant una paret contigua a la botiga. Abans, però, es van assegurar que l'alarma no saltés tallant el cablejat telefònic de la caixa de connexions situada al carrer. Un cop a dins, van robar tabac per valor de més de 30.000 euros i també els diners en efectiu que hi havia al calaix (entre 2.000 i 3.000 euros).

El propietari de l'estanc, Víctor Garcia, assegura que els lladres "no eren uns aficionats" perquè coneixien bé l'edifici ja que van fer el forat just en el punt on es podia accedir a la rebotiga. Quan el propietari de l'estanc Porbou, situat al carrer del Mercat, va obrir el negoci dilluns al matí es va trobar amb la desagradable sorpresa que li havien robat bona part del tabac que tenia a la rebotiga. Els lladres havien aconseguit accedir al negoci sense forçar la porta d'entrada, ja que havien optat per fer un forat en una paret des de l'edifici contigu. Tot i que encara està acabant de fer el recompte, Garcia calcula que els lladres s'han endut més de 500 cartrons de tabac, el preu dels quals podria ascendir a més de 30.000 euros.

Garcia ha explicat que els lladres van tenir temps per seleccionar fins i tot quines marques s'enduien ja que han sostret aquell tabac que té més sortida. "Es tracta bàsicament de tabac ros de marques conegudes", ha detallat el propietari. A banda d'això, els lladres també li han buidat el calaix. Garcia ha explicat que el dissabte els bancs estan tancats i que tenia canvi a la caixa per valor de 2.000 o 3.000 euros que també li han sostret.

Malgrat que té sistema d'alarma, els lladres es van encarregar de què no saltés. Abans d'accedir a l'estanc, van tallar les connexions telefòniques al carrer i, per això, l'alarma no va sonar. A més, el propietari assegura que els lladres coneixien bé l'edifici perquè van fer el forat "en el punt just" per accedir a la rebotiga. "Sembla que tenien el plànol de l'edifici, no eren uns aficionats", assegura. Els lladres van accedir a l'estanc a través d'una escala que comunica amb un traster de l'edifici contigu.

El propietari de l'estanc està acabant de recomptar les pèrdues abans de presentar la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. De moment, no hi ha detinguts.