Vilablareix inicia les obres de la nova escola Madrenc

Els treballs costaran més de 4 MEUR

Aquesta setmana s’han iniciat les obres per a la construcció de la nova Escola Madrenc de Vilablareix (Gironès). La nova escola s’aixeca en uns terrenys d’uns 8.722,21 metres quadrats i es disposa paral·lel al carrer Francesc Macià. El nou equipament comptarà amb 3.220,24 metres quadrats edificats i tindrà capacitat per a 450 alumnes.

L’edifici, de volumetria clara i senzilla, estarà dividit en 3 cossos tancats disposats en forma “U” en la parcel·la i en l’extrem hi haurà un porxo obert de grans dimensions. S’organitzarà majoritàriament en planta baixa, excepte una part de l’edifici que tindrà una planta pis on es situaran les aules de primària.

Una de les decisions més importants és el fet que l’edifici es compacti al màxim per maximitzar l’espai lliure destinat al pati i educació a l’aire lliure. L’accés principal serà a través de dos espais porxats que donaran al carrer peatonal Rafael de Casanovas, on s’hi ubicarà un espai arbrat per aparcar-hi bicicletes.

En total hi haurà sis aules d’Educació Infantil i dotze de primària. El centre també comptarà amb un gimnàs, vestidors, cuina i menjador. Pel que fa als patis, hi haurà el pati central, el pati d’infantil i la pista poliesportiva.

“Aquest era un equipament molt reivindicat pel municipi. Actualment tenim l’escola dividida en 3 espais, dos per a les aules d’infantil i primària i un altre espai pel menjador. Des de fa molt de temps, sense fer massa soroll, s’ha treballat políticament per poder construir l’escola i finalment s’ha aconseguit avançar la seva construcció gràcies a la gestió i participació municipal” explica l’alcalde de Vilablareix, David Mascort. I és que el Departament d’Ensenyament no tenia previst fins d’aquí a deu anys la construcció d’aquesta escola, és per això que Vilablareix ha fet un esforç per avançar amb el projecte.

Amb un pressupost de 4.007.060,5 euros (+IVA), els treballs van a càrrec de l’empresa Arcadi Pla SAU i està previst que s’allarguin fins al maig de l’any que ve per tal de poder estrenar l’equipament el curs 2023-2024.

“Les veïnes i veïns de Vilablareix podrem gaudir de cara al curs escolar 2023-2024 de la nova escola situada a la zona de Can Gruart, més ben equipada, moderna, amb més capacitat i molt més accessible. Pel disseny de l’escola, hem comptat amb la participació de la comunitat educativa i, per tant, ens garanteix que tinguem un equipament amb les característiques que es necessiten” afegeix Mascort.