Cs recupera el grup municipal a l'Ajuntament de Girona i acusa govern i oposició d'haver actuat ''amb mala fe''

Es fa arran d'un informe del secretari i la restitució serà efectiva divendres quan se celebrarà un ple extraordinari

Ciutadans (Cs) recupera el grup municipal a l'Ajuntament de Girona. El partit liberal va perdre'l el desembre, arran de la guerra oberta entre el regidor Daniel Pamplona i el partit. Després que Cs li obrís un expedient d'expulsió, Pamplona va fer fora Míriam Pujola del grup (que sí mantenia la confiança de Cs) i va demanar passar a no adscrit.

Ara, un informe del secretari recull que es va vulnerar la Llei de Bases de Règim Local i avala que Cs torni a tenir grup. Tant Pujola com el portaveu provincial del partit, Héctor Amelló, han acusat govern i oposició d'haver actuat "amb mala fe", per posar traves a Cs, i haver "negociat amb un trànsfuga" (en referència a Pamplona). La restitució es farà efectiva divendres en un ple extraordinari.

Després que Pujola passés a no adscrita, un cop Pamplona la va fer fora, i que Cs es quedés sense grup municipal, el partit va reclamar que se li restituïssin els drets tant per via administrativa com judicial (en aquest darrer cas, interposant un contenciós). I ha estat aquesta primera -la segona encara fa el seu curs- la que els ha donat la raó.

Segons han explicat Pujola i Amelló, un informe del secretari recull que s'ha de restituir el grup municipal a Cs amb efectes retroactius des del desembre, quan el va perdre. "És de justícia", han subratllat tant la regidora com el portaveu provincial, que han recordat que estaven "segurs i tranquils" que se'ls donaria la raó, com ja va passar a l'Ajuntament de Lleida.

En conseqüència, Pujola podrà tenir ara dos assessors a mitja jornada, ser portaveu i assistir a les reunions dels diferents organismes municipals. El partit ja ha donat a conèixer que, d'entrada, una de les places d'assessors serà per a l'exdiputada al Parlament de Catalunya Camino Fernández.

Tant Pujola com Amelló han carregat contra l'equip de govern i l'oposició, a qui han acusat de "voler-los fer mal" difonent "mentides" o bé "pactant amb un trànsfuga". "Els uns, per interessos nacionalistes; i els altres, per interessos electorals", ha dit el portaveu provincial de Cs.

"Mai ens hem reconegut com a no adscrits"

També han explicat que, en cap moment d'ençà que Cs va perdre el grup, van acceptar cap sou per a Pujola -que només cobrava per assistències- ni tampoc els assessors que li pertocaven. "Sempre hem defensat els nostres drets com a grup, i en cap cas els individuals; mai ens hem reconegut com a no adscrits", han subratllat.

Per contra, la regidora i el portaveu sí que han acusat Pamplona d'haver actuat en benefici propi. "Mentre se li tramitava l'expulsió, negociava drets per a ell; nosaltres el considerem un trànsfuga", ha reiterat Amelló. A més, Pujola també ha carregat contra Guanyem per haver vessat "acusacions falses" damunt seu, criticant que negociés el sí al contracte d'escombraries a canvi d'un sou.

Tant Pujola com Amelló han explicat que l'expulsió de la regidora del grup "no tenia cap fonament" i, en conseqüència, ja han avançat que recuperaran els seus drets "al 100%". En referència a la causa que hi ha oberta al contenciós, tots dos han dit que decidiran què fer -si retiren el recurs o no- un cop el ple hagi restituït el grup municipal a Cs.