Vallter 2000 punxa per les inclemències meteorològiques

La resta d'estacions gironines fan una valoració positiva de la primera meitat de temporada

La gran majoria de les estacions d'esquí gironines -Masella, La Molina i Vall de Núria- fan un balanç positiu i "satisfactori" de la primera meitat de la temporada d'enguany. De moment, les tres estacions mantenen bones xifres d'ocupació amb gruixos de neu pols que es mouen al voltant de 1,50 metres i esperen poder superar els baixos registres de l'any passat.

Només l'estació de Vallter 2000 està patint una temporada "fluixa i trista" a causa de la manca de neu i el fort vent que ha bufat durant les últimes setmanes. "Esperem que la segona part de la temporada sigui millor perquè ara només tenim la meitat de les pistes obertes", ha explicat el director de l'estació, Enric Serra. La cap de premsa de l'estació de La Molina, Marta Viber, ha explicat que mantenen gruixos de neu pols d'entre 1 metre i un 1,60 metres, amb totes les pistes i instal·lacions obertes. "En aquests moments estem per damunt de les xifres d'ocupació que vam obtenir l'any passat per aquestes dates", assegura Viber. L'objectiu de l'estació és tancar la temporada amb 300.000 esquiadors. "Mantindrem les instal·lacions obertes fins a Setmana Santa i llavors veurem si podem allargar-ho més", ha assenyalat.

La gran majoria dels visitants que s'han apropat fins aquesta estació d'esquí eren provinents de la demarcació de Barcelona i Girona. "Durant la setmana tenim grups escolars i els caps de setmana estan essent els dies més forts", ha apuntat Viber.

Pel que fa a l'estació Masella, la portaveu Maite Martí, ha explicat que van poder obrir les seves portes el passat 30 de novembre i que volen ampliar la temporada fins a principis de maig. "Estem registrant bons números d'ocupació amb una gran qualitat de neu i les últimes setmanes hem rebut molts esquiadors", ha assenyalat. L'estació té gruixos de neu de fins a 1,70 metres a cotes altes. L'any passat, Masella va rebre uns 330.000 esquiadors i, enguany, esperen arribar fins als 400.000.

Pel que fa a Vall de Núria, l'estació ha detallat que han augmentat un 34% la venda de forfaits respecte l'any passat i que han notat un increment del 30% del nombre de persones que utilitzen el Cremallera per accedir-hi. De moment, l'estació manté gruixos de neu al voltant d'un metre i asseguren que es tracta "d'un bon inici de temporada".

Unes sensacions i opinions que no comparteix el director de l'estació Vallter 2000, Enric Serra. La manca de neu durant l'inici de la temporada i el fort vent que ha bufat gran part dels dies ha fet caure el número d'esquiadors. A hores d'ara, l'estació manté gruixos de neu d'entre 30 i 50 centímetres amb un desnivell de 400 metres. L'estació només té obertes la meitat de les seves pistes. "Una temporada normal haguéssim pogut arribar als 35.000 esquiadors però, a causa de les inclemències del temps, només hem aconseguit la meitat", ha assenyalat Serra.

Tot i això, des de l'estació no perden les esperances i estan segurs que la situació millorarà durant aquesta segona meitat de la temporada. "Veníem d'una situació econòmica més precària l'any passat i l'ajuda de FGC ens ha anat molt bé", ha assegurat el director.