Lloret de Mar inaugura el nou skatepark

Les instal·lacions han costat 96.000 euros

Lloret de Mar (Selva) ha inaugurat avui la nova pista de patinatge, que permet la pràctica del skateboarding (monopatí); rollers (patí); BMX riders (bicicleta) i de scooter freestyle (monopatí amb manillar) que es troba ubicada a l’avinguda del Rieral, al costat de les pistes d’atletisme. La regidora d’Esports, Ana Garcia Castany, explica que “hem aconseguit crear un espai modern, integrat a la zona esportiva, i que incorpora els elements més demanats pels usuaris d’aquest equipament”.

Durant el matí s’ha realitzat una exhibició a càrrec dels instructors de l’escola d’skate “Skatia” i s’han ofert classes gratuïtes d’skateboard. L’espai disposa d’una zona de bol de dos nivells, situat a la zona posterior de la pista, dues zones amb elements impulsors enfrontades, formades per plataformes a diferents alçades i transicions tipus quarter, una rampa tipus wallride o mur patinable i una zona central dissenyada per poder fer diversos circuits patinables. El cost de l’obra ha estat de 96.000 euros.

Durant la inauguració també s’ha presentat el gran mural del grafiter lloretenc Odie que envolta el parc de patinatge. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “la millora d’aquesta pista de patinatge era una reivindicació dels joves del municipi des de feia anys. Aquests dies la pista es troba a ple rendiment i això ens demostra que és un equipament que ja es gaudeix i ha tingut molt bona acceptació entre els joves”.

Els murals de l’Odie ja embelleixen diferents punts dels carrers de Lloret com és el cas del carrer Vicenç Bou, amb creacions com imatges de la Frida Kahlo i d’icones lloretenques com la Dona Marinera. Al mes de març també va finalitzar un mural per a l’escola Pere Torrent amb un coet allunyant-se de la Terra amb el Treset, la mascota de l’escola Pere Torrent, sortint a l’espai com si fos un astronauta. La paret fa 11 metres d’alçada per 9 d’amplada.