El PSC vol una comissió d'investigació i una auditoria externa al Consell Comarcal de la Selva

Martí Nogué critica que la implicació de Fauria en el cas Manga ha "danyat" el bon nom de la institució

El PSC començarà les negociacions amb les forces polítiques amb representació al Consell Comarcal de la Selva per acordar la constitució d'una comissió d'investigació sobre les conseqüències que ha comportat a la institució la implicació del president de l'ens, Robert Fauria, en el cas Manga. Els socialistes també volen proposar una auditoria externa del serveis de recaptació del Consell per aclarir si hi ha hagut algun perjudici en la gestió dels tributs dels municipis integrats. "Els pobles van confiar amb el Consell i tenen dret a rebre explicacions", ha subratllat el portaveu del PSC, Martí Nogué. Des de la formació asseguren que la implicació de Fauria ha danyat "el bon nom de la institució".

El portaveu del PSC al Consell Comarcal, Martí Nogué, té previst dialogar durant la propera setmana amb totes les forces polítiques - CiU, ERC, la Federació d'Independents de Catalunya, ICV-EUiA, PP i El Millor- per proposar la creació d'una comissió d'investigació i una auditoria externa del servei de recaptació del Consell Comarcal. En principi, els socialistes volen analitzar les conseqüències que ha generat la implicació del president de la institució i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, en el cas Manga i com ha afectat a la institució comarcal.

A més, els socialistes volen una auditoria externa que analitzi quina incidència ha tingut el Consell Comarcal i en alguns ajuntaments la gestió de l'empresa GRS Ars Local, implicada en la investigació. En un escrit, la formació política destaca que només volen assegurar que no hi ha hagut cap "perjudici" per als municipis integrats dins del Consell Comarcal i que van delegar la gestió dels tributs i les sancions municipals al Consell. Els socialistes també reclamen fer un ple extraordinari per discutir aquestes qüestions.


Nogué ha assegurat que la comissió és "necessària" després de la dimissió de Fauria i la renúncia de Josep Carrapiço com a secretari d'organització d'ERC a Griona per la seva relació amb el cas. "Els ajuntaments que van confiar al Consell Comarcal la gestió dels seus tributs i sancions tenen dret a rebre explicacions i no entendríem que la resta de forces polítiques no tinguessin voluntat d'eliminar qualsevol ombra de dubte que ara plani sobre la institució", ha assenyalat el portaveu.

Aquestes propostes compten amb el suport del secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, que ha recolzat la posició dels representants del PSC a la comarca de La Selva. Segons el secretari, diversos alcaldes del PSC que tenien cedida la gestió tributària a la institució comarcal estan "preocupats". "Cal acceptar que el bon nom de la institució ha quedat danyada i és imprescindible que s'aclareixin tots els fets, per transparència i per restituir l'honor de la institució", ha afegit Fernández.