Girona debatrà la ILP de la dació en pagament amb diputats del Congrés

La PAH està en contacte amb sindicats dels Mossos d'Esquadra perquè es neguin a actuar en casos de desnonaments

L'Auditori de la Mercè de Girona serà l'escenari d'una taula rodona el proper 1 de març que comptarà amb els membres integrants de la taula de coordinació local per al dret a l'habitatge i amb els diputats al Congrés de Madrid que tinguin representació a les comarques gironines. "Volem que els polítics vegin la importància de la ILP sobre la dació en pagament i parlin amb persones afectades pels desnonaments", explica la portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera. D'altra banda, des d'aquesta entitat asseguren que estan en contacte amb sindicats de diversos cossos policials i treballadors judicials perquè es neguin a actuar en casos de desnonaments.

"Aquesta taula rodona va ser una proposta que es va aprovar durant la darrera taula de coordinació local pel dret a l'habitatge i s'invitarà a tots els diputats del Congrés amb representació al territori", ha explicat Afuera. L'acte es realitzarà el proper 1 de març de set a nou del vespre a l'Auditori de la Mercè. "Volem aconseguir que els diputats i polítics coneguin de primera mà la situació actual i parlin amb els afectats perquè avui en dia tenim la sensació que estan molt lluny de la realitat que viu la població", ha afegit la portaveu.

En principi, la PAH de Girona també està treballant i mantenint contacte amb diversos sindicats de cossos policials com els Mossos d'Esquadra i treballadors de l'àmbit de la justícia perquè facin com els Bombers de la Generalitat i es neguin a actuar en casos de desnonaments. Només aquesta propera setmana està previst que realitzin 4 desnonaments a Girona i Salt. Es dona el cas que un dels afectats és treballador de l'Ajuntament de Girona segons ha denunciat la PAH.