Com a novetat, s'ha fet una zona de bar, una zona freda de pastisseria, una recepció i un magatzem. Les obres han durat dos mesos i mig i han tingut un cost de 221.000 euros, finançats a traves del PUOSC i fons propis.
Actualment a l'Aula hi ha uns 75 alumnes que fan formació reglada i formació ocupacional: dos Cicles Formatius de Grau Mig de Cuina i de Pastisseria i Forneria, conjuntament amb l'Institut Abat Oliba de Ripoll, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d'auxiliar de cuina i serveis de restauració, un Pla de Transició al Treball (PTT) i diferents cursos. Cada any passen pel centre un centenar d'alumnes.
Des de l'Aula també es dóna suport i assessorament en projectes agroalimentaris i s'ajuda en la promoció de la marca de qualitat Producte del Ripollès. L'Aula té per objectiu convertir-se en un punt de trobada entre productors i restauradors no només de la comarca del Ripollès sinó també del Pirineu de Girona. Vol esdevenir un punt d'intercanvi d'experiències, opinions, de formació i un espai neutre on s'experimenti i s'investigui.