Suspenen de sou i feina el controlador d'accés del pub de Figueres que duia matxets

L'empresa ha obert un expedient informatiu per esbrinar què va passar i d'on van sortir les armes

L'empresa que porta el pub musical de Figueres (Alt Empordà) on aquest cap de setmana hi va haver una baralla ha suspès de sou i feina el controlador d'accés que va exhibir dos matxets durant la disputa. Segons ha explicat el president de Fecasarm, Joaquim Boadas, el local –assessorat per la patronal- ha obert un expedient informatiu per esbrinar què va passar i d'on van sortir les armes. "Des de Fecasarm condemnem els fets i no podem acceptar cap tipus de violència: ni per part dels clients ni del personal", assegura Boadas.

D'altra banda, ha demanat una reunió amb representants de la Guàrdia Urbana i de l'Ajuntament perquè es busquin fórmules per accelerar les actuacions policials en casos com aquests i eines de "conscienciació" per evitar aquest tipus de conductes.

En aquest sentit, Boadas afirma que va ser el mateix bar qui va avisar la Guàrdia Urbana dels fets però que quan hi van arribar al cap de "deu o quinze minuts" ja no hi havia ningú. "Hem de trobar fórmules per agilitar la intervenció o perquè hi hagi més presència policial i evitar que això es produeixi", remarca. Tot i això, Boadas insisteix que es tracta d'un fet puntual i que no és habitual que hi hagi incidents d'aquest tipus a la zona d'oci nocturn de la plaça del Sol.

Els fets van passar la matinada de dissabte a diumenge cap a quarts de set. Tot i que no consten denúncies ni hi ha ferits, la disputa va quedar enregistrada per un testimoni en un vídeo que s'ha difós ràpidament per les xarxes socials. En ell, s'hi pot veure una persona estesa a terra i un grup de persones increpant el controlador d'accés i una altra persona –que era un amic seu i que, segons les imatges, també duia un matxet- a les portes del local. De sobte, apareix un home amb una branca d'arbre, s'atansa a un dels vigilants i intenta colpejar-lo.

Posteriorment, li llança una ampolla de vidre i el colpeja amb el pal i, aleshores, els vigilants surten de l'interior exhibint tres matxets (un d'ells en porta dos). A les imatges es pot veure com arriba a colpejar una persona però no la fereix.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ho estan investigant.