Girona signa la compra del local per al col·lectiu LGTBI i començarà les obres al maig

L'espai era propietat de Vivendes de Girona i està al barri de la Devesa

El col·lectiu LGTBI de Girona ja es troba més a prop de tenir un local propi després que l'alcaldessa, Marta Madrenas, hagi signat aquest dimecres al matí el document d'adquisició per reversió del local a Vivendes de Girona, una empresa pública del mateix ajuntament. Es tracta d'uns baixos que hi ha al carrer Torín i suposarà la seu definitiva per a l'espai LGTBI, que fins ara anava ocupant diversos locals de forma provisional.

En paral·lel a aquest tràmit administratiu el govern local ja té el projecte de millora i condicionament del local en fase de licitació. Aquest projecte preveu reformar els baixos per construir-hi una zona de recepció, una sala d'estar, un despatx, una zonaper oferir els serveis que té aquest espai i una sala diàfana que podran fer servir els membres del col·lectiu. El consistori també instal·larà una alarma i un videoporter a l'entrada.

Es preveu que les obres d'adequació comencin al maig i que durin uns tres mesos. El cost del projecte és de 61.805 euros.

L’Espai LGTBI forma part del Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI) de l’Ajuntament de Girona. Diverses entitats LGTBI de Girona gestionen i dinamitzen l’espai, assessorant i informant de diferents aspectes de la realitat LGTBIQ+, i organitzant activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu.