Neix a la Bisbal l'Empordà Music Festival, 10 hores de concerts concentrades en un dia

El certamen tindrà lloc el 30 de juliol

La primera edició de l’Empordà Music Festival de la Bisbal (Baix Empordà) aixeca el vol de la mà de l'entitat juvenil Els Voltors. El cartell inclou cinc bandes i dos discjòqueis: Zoo, Lágrimas de Sangre, Zzoilo, La Fúmiga, la Orquestra Di-versiones, Carlos Selektah i Carles Pérez. Més de 10 hores de música en directe, des de les sis de la tarda i fins la matinada. Serà el dissabte 30 de juliol a l’aparcament del Camp de Futbol Vell, al costat del passeig Marimon Asprer i preveu acollir fins a 5.000 persones.

Aquest matí s’ha presentat el cartell en roda de premsa a l’amfiteatre del Mundial, on s’han donat a conèixer tots els detalls d’aquest nou festival d’estiu, que compta amb la presència d’un ampli ventall de representants de la comarca i el territori gironí. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Enric Marquès, el regidor de Cultura, Carles Puig; el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas; la consellera de cultura del Consell Comarcal; i amb els membres de l’entitat Pau Ferrer i Sònia Deulofeu. "És un festival amb música de Països Catalans i, tenint en compte els atacs que està patint la nostra llengua, cal posar-ho en valor", ha explicat Puig. Al seu torn,  Marquès s’ha mostrat orgullós de les entitats bisbalenques: "L’Empordà Music Festival és un exemple de la riquesa del teixit associatiu de la Bisbal d’Empordà".

La música serà l’atracció principal del festival bisbalenc, però pas no l’única: el públic assistent podrà gaudir de diferents ambients per cada moment de la nit a l’anomenada Zona Village: relaxar-se al chill-out, degustar productes gourmet de les parades de foodtrucks o esdevenir les estrelles del photocall, entre d’altres. Bon ambient i bona música a preus populars: 15 euros per a les persones d’entre 6 i 14 anys i 25 per a les de més de15 anys. L’organització ha destacat que l’Empordà Music Festival neix "de les ganes i la necessitat de tenir un esdeveniment propi amb essència empordanesa, lluny de la primera línia de mar però amb l’objectiu de marcar l’agenda musical de l’estiu".

Els Voltors, una de les entitats més actives del municipi, té més de 25 anys d’experiència en l’organització d’esdeveniments de gran format com la Festa de Carnaval, la Festa Exòtica o l’Empordà Holi Festival. Amb l’arribada d’aquest nou festival la capital del Baix Empordà pren així protagonisme en temporada alta i amplia la seva oferta cultural apostant pel públic local i comarcal. Un impuls social, cultural i econòmic tant per a la població com pels establiments i la restauració de la ciutat.

L’Empordà Music Festival compta amb el patrocini privats d’Estrella Damm, Coca-Cola, Casa Negre, Sol Gironès i Transports i Grues J. Solés. Alhora, compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, de la Diputació de Girona i de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Es pot consultar més informació adquirir entrades a través del web del festival.