El Festival Espurnes de Llagostera recupera en la 5ena edició el format presencial

Durant dos dies s'han programat diversos concerts gratuïts

El Festival Espurnes tornarà al Parc de l’Estació de Llagostera (Gironès) i recuperarà el seu format pre pandèmia. La cinquena edició oferirà dos dies de festival, el 6 i 7 de maig, amb concerts divendres a la nit i activitat durant tot el dissabte. El festival, organitzat per Sotrac i La Tornada, vol ser un aparador cultural on el públic pugui passar el dia, gaudir de la millor música en un ambient familiar i descobrir noves propostes.

La cinquena edició comptarà amb un cartell de primer nivell i amb algunes estrenes destacades, com les de Gemma Humet, que presentarà “Rere tot aquest fum” per primera vegada a les comarques gironines; Joan Reig, que també arriba amb nou disc sota el braç, o Anna Andreu, que acaba de publicar “La Mida” i també en farà l’estrena a la demarcació.

El festival també serà una oportunitat per veure grups poc habituals a Girona i propostes emergents que estan creixent amb força. Una mostra d’això és la presència de Valira, que, després de passar per festivals tan importants com el Viña Rock o el Festival de les Arts, presentaran “Supernova” per primera vegada a Girona. També hi seran Guineu, que amb èxits com “Putu any” s’han convertit en un dels grups més de moda a Catalunya, i Secundària, un grup cridat a convertir-se en la revelació de la temporada.

El tercer gran eix de l’Espurnes és l’aposta pel talent local i el divendres unirà dos dels grups gironins amb més èxit del moment: La Ludwig Band, flamants guanyadors del Premi Enderrock a millor disc de l’any, i Fetus, que reivindicaran el repertori de Jaume Arnella en clau de punk. El cantautor Alverd Oliva, que actuarà el dissabte en format duet, també serà una de les apostes de proximitat i no hi podia faltar la presència de Sotrac. El grup amfitrió del festival actuarà dissabte a la tarda i presentarà per primera vegada en directe “Una Sola Flama”, la cançó dels cinc anys de Festival Espurnes.

L’Espurnes tampoc perdrà l’activitat matinal i hi haurà concerts i activitats durant tot el dissabte al matí. Caïm Riba presentarà “Llunes de Plató”, el disc que li acaba de donar el Premi Enderrock a millor disc de cançó d’autor. A més, també hi haurà la Colla Jove Percunautes, un projecte comunitari de percussió format a Santa Cristina d’Aro, i un taller de malabars per als més petits.

'Una sola flama'

L’Espurnes celebra 5 anys i, per commemorar-ho, fa unes setmanes va presentar ‘Una Sola Flama’, una cançó de Sotrac inspirada en el festival i que compta amb les col·laboracions de gairebé una desena d’artistes que han passat per l’Espurnes: Cesk Freixas, Pau Alabajos, Tona Gafarot, Mireia Vives i Borja Penalba, Sergi Carbonell, Adrià Dilmé i Paula Grande.