El Black Music Festival tanca el cartell de la 12a edició amb 40 artistes

El certamen programa tres concerts per la canalla, el 'Petit Black Festival'

La 12a edició del Black Music Festival arrencarà el proper 1 de març amb el concert de Sara Pi. Des d'aquesta data fins el 6 d'abril una quarantena d'artistes actuaran al certamen, amb més activitats paral·leles que mai i amb un cicle infantil de tres concerts batejat 'Petit Black Festival'.

El festival presenta dues produccions pròpies, el concert de Raynald Colom and the Re-Fugees i l'espectacle infantil 'El viatge de la Hope'. The Brand New Heavies, The Impressions, Mick Taylor i Keny Arkana són els artistes internacionals de més renom que inclou el cartell. La Sant Andreu Jazz Band, Los Mambo Jambo i el propi Raynald Colom són els artistes locals més destacats.

Als quatre caps de cartell del festival els segueix un llistat de grups atractius com Josele Santiago & Very Pomelo, l'espectacle de Raynald Colom amb un grup de destacats músics de jazz catalans (producció del festival), la Sant Andreu Jazz Band, Giles Robson & the Dirty Aces, Big Mama 25 anys & Taller de Músics Allstars, Shaolin temple defenders, Sara Pi i Amadeu Cases, entre altres. Com és habitual els artistes actuaran en diversos escenaris de Girona i Salt, principalment, i també a Figueres i Bescanó.

Més enllà dels concerts, enguany el festival presenta una variada oferta d'activitats paral·leles. Totes elles giren al voltant de la temàtica del festival. Destaquen un cicle de cinema, un taller de gospel, masterclasses i per primera vegada un stage de lindy hop. Tot plegat per convertir el festival en alguna cosa més que un cicle de concerts i convertir-lo en una experiència cultural global partint d'un fil conductor que és la música negra, expliquen des del certamen.

Els nens i nenes també podran gaudir del festival enguany, amb tres activitats incloses al cicle 'Petit Black Music', que se celebraran del 9 al 23 de març al Teatre de Sant Narcís i a l'Auditori de Girona.

El referent de la música infantil a les comarques gironines, Jordi Tonietti, oferirà un concert especial amb què portarà la música que ofereix en els seus espectacles familiars cap als estils del festival. En segon lloc se celebrarà una activitat familiar participativa en forma de taller de gospel, l'anomenat 'T'enCANTarà'. I finalment hi haurà una de les dues produccions pròpies del festival: El viatge de la Hope. Una aventura musical', un concert espectacle que ressegueix els estils de la música afroamericana.