Més de 100 activitats i més de 300 expositors al Fòrum Gastronòmic de Girona

El nou projecte dels germans Roca o l'últim sopar de Marcelo Tejedor, alguns dels plats forts

Més de 100 ponències, mes de 100 activitats i més de 300 expositors al Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebrarà del 24 al 26 de febrer. El Fòrum més obert al públic no professional com a plat fort les ponències del cuiner peruà Gaston Acurio i dels germans Roca, que hi presentaran en exclusiva el seu nou projecte 'Somni', que combina cuina amb música i audiovisuals.

Els Roca també donaran detalls sobre el llibre que presentaran el mes d'abril i que narra en primera persona els secrets d'un dels millors restaurants del món, El Celler de Can Roca. El Fòrum també prepara una nit molt especial de la mà de Marcelo Tejedor. Oferirà "l'últim sopar" del restaurant Casa Marcelo, que tanca.

Marcelo Tejedor elaborarà un menú a base de plats històrics del restaurant i el servirà en directe a 13 escollits comensals. El xef ha triat oferir l'últim sopar abans de tancar el restaurant a tretze persones perquè són els anys que ha estat obert Casa Mercelo.

El xef desvetllarà en primícia quin serà el seu nou projecte després del tancament de Casa Marcelo, que veurà la llum en les properes setmanes en el mateix número 1 del carrer Hortas de Santiago de Compostel·la, al costat de la Plaça del Obradoiro.

El Fòrum Gastronòmic de Girona ja està elaborant la carta per a l'edició del 2013 amb l'objectiu de convertir la ciutat en l'aparador internacional del món culinari. Com a novetat, aquest cop no hi haurà distinció de públics i tots els actes -incloses les ponències, tallers i demostracions- s'obriran als no professionals.

El gastrònom i un dels impulsors del Fòrum, Pep Palau, ha destacat que volen que sigui el Fòrum més obert a la ciutadania perquè hi pugui participar tothom, des de gourmets aficionats a estudiants. Aquest 2013, el Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra a la ciutat cada dos anys, s'escurçarà un dia i en durarà tres. Aquesta fórmula ja es va posar en marxa l'any passat a Santiago, i els seus impulsors asseguren que el programa no se'n ressentirà.

En total, hi haurà més de 100 ponències, més de 100 activitats i més de 100 expositors. Una tercera part dels expositors, a més, són petits productors. De fet, el fil conductor d'aquesta edició és 'la terra' i aquests petits productors s'ajusten molt a aquest leitmotiv.

El Fòrum Gastronòmic de Girona ocuparà els espais de l'Auditori-Palau de Congressos, el palau de Fires i dues carpes exteriors. A l'Auditori serà on es donaran cita les grans espases de la cuina. Aquest 2013, com a plats forts, destaquen el cuiner peruà Gaston Acurio; el xef del Sant Pau a Tòquio, Jérôme Quilbeuf o Ly Leap, dins una llista que tampoc oblida els catalans (com Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall, Nandu Jubany o Pere Planagumà.

El nou projecte dels germans Roca

Dins les estrelles de la carta hi ha, però, els germans Roca. Tots ells pujaran a l'escenari del Fòrum Gastronòmic per explicar, en exclusiva, el seu nou projecte, que han batejat com a 'Somni' i que fusiona cuina amb música i audiovisuals.

A més d'això, els artífexs d'El Celler de Can Roca també presentaran al Fòrum Gastronòmic un llibre que repassa els seus 25 anys de trajectòria. El llibre es l'obra de referència del restaurant i veurà la llum a l'abril.

A banda del fòrum gastronòmic, també hi ha el fòrum dolç i el fòrum del vi, que ja han omplert capacitat i inclús tenen llista d'espera.