El Teatre Municipal de Girona organitza un workshop d’interpretació amb Cristina Flutur

L'actriu és guanyadora d'una Palma d'Or pel seu treball a “Beyond the hills”

Aquest dissabte, al voltant de 15 alumnes,  principalment del centre de formació teatral El Galliner, podran treballar les seves capacitats interpretatives amb la premiada actriu Cristina Flutur. El workshop es durà a terme el dissabte 25 a l’Auditori de la Mercè i el curs durarà de 10h a 14 h i de 16 a 19 h.  Durant l’últim Festival de Cinema de Cannes, Flutur va guanyar la Palma d’Or com a millor actriu per la seva interpretació al film Beyond the hills.
 
Cristina Flutur va néixer a Iasi, Romania. Després de graduar-se a la Facultat de Lletres, on va estudiar romanès, anglès i literatura durant 4 anys, se'n va anar a estudiar interpretació a la Universitat Babes-Bolyai de Cluj-Napoca. Després de finalitzar els seus estudis, el 2004 va començar a actuar a “Radu Stanca” al Teatre Nacional de Sibiu (Romania), on actualment treballa.

Les seves actuacions inclouen una àmplia gamma de personatges i autors de Ionesco i Steinbeck, Shakespeare i Txèkhov, així com els dramaturgs moderns. Pel seu treball en teatre, va rebre el 2010 el Diploma d'Excel·lència en la Promoció de la Cultura i el 2012 va ser guardonada amb el premi a la millor actriu al Festival de Cinema de Cannes pel seu paper a la pel·lícula Beyond the hills, dirigida per Cristian Mungiu, que va guanyar la Palma d’Or al millor guió. El paper que interpreta en aquesta pel·lícula, en el qual fa el rol  d’Alina,  representa el seu debut al cinema.