El Black Music Festival tanca el 20è aniversari amb el pícnic al Parc del Migdia

D'aquesta edició en destaca el retorn a la normalitat després de la pandèmia

Després de dues edicions marcades per la pandèmia, el Black Music Festival tanca la seva edició de 20 aniversari satisfet per haver pogut dur a terme el festival amb certa normalitat. El festival va obrir el 4 de març amb el concert de Zoo que va omplir la sala La Mirona de Salt.

El relaxament de les mesures que ha permès recuperar els aforaments, també ha facilitat la presència d’artistes internacionals que han fet les delícies del públic del certamen gironí, com la francesa Zaz que va omplir l’Auditori de Girona, el guitarrista nord-americà Cory Wong que aquest dissabte ha acollit públic de tot l’estat a La Mirona, la seva compatriota Gisele Jackson que va oferir un concert al Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, els anglesos PBUG a la Sala Apolo de Barcelona o als madrilenys Morgan, que també van deixar un gran record a l’Auditori de Girona.

El Black Music Festival, a més, ha comptat com cada edició amb una programació de luxe d’artistes locals, com Joana Serrat o Xarim Aresté, que ha presentat Ses entranyes, el seu nou disc, per partida doble a Barcelona i a Girona. També amb artistes tan interessants com Queralt Lahoz a Fornells de la Selva, els sempre solvents A Contra Blues a Girona, La Soul Machine a Reus, la Black Music Big Band Junior a Corçà i la Black Music Big Band interpretant l’espectacle “Red Hot Chili Peppers Revisited” a Viladecans, entre d’altres. Menció a part mereix la nit centrada en el talent d’arrel africana on van destacar els concerts de Moonlight Benjamin i Laye Kouyaté.

Per últim, i en motiu del vintè aniversari del Black Music Festival, cal destacar algunes accions especials. Per una banda, la inauguració de l’exposició Black Music Colors a la Galeria Dual de Girona, que compta amb obres dels artistes plàstics Josep Ministral, Guillermo Martí Ceballos, Joanic Geniut i Pau Morales. En la mateixa línia, s’ha programat una altra exposició col·lectiva de fotos dels 20 anys del festival, del 22 de febrer al 25 de març, al Claustre del Centre Cultural La Mercè. També ha estat novetat el Black Music Quiz, una activitat lúdica per a descobrir i aprendre sobre les músiques d’arrel afro-americana i els 20 anys del Black Music Festival i que es va celebrar a l’Ateneu 24 de juny de Girona. Per últim, la discoteca itinerant Silent Black pel Barri Vell va tenir molt bona acollida, fet que assegura aquesta activitat activitat en pròximes edicions.

La culminació del Black Music Festival ha tingut lloc al Parc del Migdia de Girona amb el ja tradicional Black Music Pícnic, un esdeveniment familiar i gratuït que ha comptat amb les actuacions de Dàmaris Gelabert que ha mostrat l’espectacle “És l’hora del jazz”, que vol acostar aquest gènere musical a infants i famílies, els barcelonins The Black Barbies i la Small Miller Band, una big band de joves músics de l’Escola Municipal de Música Cal Mariner de Sallent.

Aquesta edició de 20 aniversari també ha servit perquè el Black Music Festival ampliés el seu abast territorial i ser present en diferents espais escènics gironins com l’Auditori, Espai Marfà, el Parc del Migdia, el Parc Central, la Plaça de l’Assumpció, la pista del CREC Sant Daniel, Centre Cívic Sant Narcís, la Galeria Dual, el Park d’en Pitus i l’Ateneu 24 de juny. I també fora de Girona ciutat en altres escenaris del territori com La Mirona de Salt, l’Auditori Atrium de Viladecans, La Sitja de Fornells de la Selva, el Teatre Bartrina de Reus, l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, el Mediator de Perpinyà i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, com a escenaris consolidats, i, la Plaça de la Vila de Corçà i la Sala Apolo de Barcelona com a nous espais del festival.