El festival MOT que se celebra a Girona i Olot ha tancat la vuitena edició amb "èxit de públic". En total 3.000 espectadors s'han acostat a la sala El Torín d'Olot o a la biblioteca Carles Rahola de Girona on s'han fet les converses literàries.
A més, des de l'organització destaquen les més de 5.000 persones que s'han connectat a través d'internet per seguir algun dels actes que s'han fet. Una de les novetats d'aquesta edició ha estat el muntatge que s'ha fet al vestíbul de la Carles Rahola, amb un format de grades similar al de la sala El Torín, fet que ha generat un ambient més "proper i acollidor". A més, des de l'organització destaquen les bones crítiques que hi ha hagut per part del públic amb la programació.
Aquestes dues setmanes han passat per Olot i Girona autors nacionals i internacionals com Selva Almada, Eva Baltasar, Xuan Bello, Paolo Cognetti, Pep Coll, Yan Lianke, Miquel Martín, Brenda Navarro, Joan Francesc Mira, Llucia Ramis i Toni Sala, entre d’altres. L'edició d’enguany del MOT s’ha centrat en la temàtica de la literatura de la ruralitat sota el lema “Al camp”. Ha estat comissariat per Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera, que han agraït la bona rebuda de les propostes. "Hem complert el propòsit de creuar punts de vista sobre una realitat que tenim a prop i molts no veuen, i mostrar la diversitat de la literatura que s’abeura en la civilització pagesa".
Els més de 40 autors que hi han participat, han fet evident la riquesa d'estils de la literatura rural. En aquest sentit, han demostrat que es tracta d'un gènere divers, tant des de la mirada del propi país com de la resta de territoris com la Xina, el Perú o Mèxic, entre d’altres.
També ha estat rellevant la importància que s'ha donat al paisatge, ja que en les seves obres sol ser el protagonista. Finalment, hi hagut espai per algunes de les autores representatives de la història de la literatura rural catalana com Víctor Català.