Platja d'Aro recupera el carnaval i el celebrarà a partir de demà i fins el 6 d'abril

La Gran Rua serà dissabte vinent amb 66 colles

Després de la impossibilitat de celebrar-lo l’any 2021 i del canvi de dates d’enguany, Platja d’Aro recupera la celebració del Carnaval, del 26 de març al 6 d’abril. En la seva 44a edició s’han programat una quinzena d’activitats amb el carrer com a escenari de la festa.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar. La principal novetat és l’estrena de la Plaça dels Estanys com a escenari de les activitats col·lectives de les colles carnavalesques locals i del lliurament de premis de la Gran Rua. També destaca el triumvirat de les Reines de Carnaval de la Colla No Me’n Recordo, il·lustrades en el cartell promocional per l’artista Carmela Maracas.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 2 d’abril (16 h), amb 66 colles participants i que opten a 8.000 euros en premis per als cinc primers classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen les 15 colles de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró -amb l’estrena de la colla Els Botiflers- i al capdavant la colla de les Reines Carnestoltes d’enguany, fora de concurs. El lliurament de premis és el mateix dia, a la Plaça dels Estanys (23 h) amb l’animació musical de Disco Móvil Platja d’Aro.

Prèviament, l’activitat s’inicia dissabte 26 de març amb el Dinar de Colles de Carnaval (14 h) a la Plaça dels Estanys; on tot seguit (16 h) i obert a tothom, hi haurà la Presentació de les Colles Locals amb una actuació còmica o musical de cadascuna i ball amb Disco Móvil. Diumenge 27 de març, Depertada General per diversos carrers (7 h); Desfilada Infantil i Xocolatada a S’Agaró (11 h) animada per Soy La Fiesta, la Colla de les Reines Carnestoltes, i la Xalarina i en Xalarí; Concurs Pujada del Pernil a la Plaça Major (16-18 h) -cal enfilar-se per un pilar de fusta lliscant per agafar la peça col·locada a la part superior del mateix-; Presentació de les Reines del Carnaval i Canvi d’Atributs a la Plaça de l’Ajuntament amb cercavila musical amb Maktub Duo (20 h).

<>Dimecres 30 de març, Botifarrada Popular al Parc dels Estanys (21 h) i animació amb Disco Móvil. L’endemà dijous 31 de març, cercavila de la Colla de les Reines del Carnaval amb la Llar d’Infants  de Castell d’Aro (11 h), Arrossada Popular amb l’animació de Disco Móvil (14 h); i pregó de les Reines Carnestoltes Estrellada de l’Univers, Il·luminada de la Via Làctia i Guspira Rinxolada des de la Plaça de l’Ajuntament amb cercavila (20 h). Divendres 1 d’abril, cercavila de la Colla de les Reines del Carnaval amb la Llar d’Infants  de Platja d’Aro (11 h) i visita a l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro (12 h). Diumenge 3 d’abril, l’endemà de la Gran Rua de Carrosses i Comparses, Jocs Gegants davant de l’Ajuntament (11-14 h) i Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 6 d’abril (19 h), amb la tradicional concentració a la Plaça de l’Ajuntament, i posterior cercavila i sardinada popular, clouen els actes de Carnaval d’enguany.

PLATJA D’ARO CARNAVAL 2022

DEL 26 DE MARÇ AL 6 D’ABRIL

Dissabte 26 de març

Dinar de Colles de Carnaval

14 h · Plaça dels Estanys

Presentació de Colles de Carnaval de Platja d’Aro

16.30 h · Plaça dels Estanys

Cada colla realitzarà una actuació coreogràfica còmica / musical

Ball · Disco Móvil Platja d’Aro

Diumenge 27 de març

Despertada General a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró

7 h · Diversos carrers de la població

Trobada Infantil amb Animació · Soy La Fiesta

11 h · Avinguda de Platja d’Aro · S’Agaró

Xocolatada per a tothom (davant Televisió Costa Brava), comitiva fins a la Plaça Sant Pol i tot seguit, festa d’animació amb la Xalarina, en Xalarí i la Colla de les Reines Carnestoltes

Concurs · Pujada del Pernil

16-18 h · Plaça Major · Platja d’Aro

Cal enfilar-se per un pilar lliscant i agafar el pernil col·locat a la part superior

Grups d’edat: 8-12 anys · 13-17 anys · Majors 18 anys (màxim 20 persones per grup)

Inscripció prèvia fins a mitja hora abans (Unitat de Joventut: T 972 825 463 · W 691 675 143)

Presentació de les Reines del Carnaval 2022

Canvi d’Atributs entre els Reis i Reines Carnestoltes

19 h · Concentració a la Plaça de l’Ajuntament

Cercavila  musical amb Maktub Duo

Dimecres 30 de març

Botifarrada Popular i Disco Móvil Platja d’Aro

21 h · Plaça dels Estanys

Dijous 31 de març

Cercavila Infantil amb la Colla de les Reines Carnestoltes

11 h · Llar d’Infants de Castell d’Aro

Arrossada Popular i Disco Móvil Platja d’Aro

14 h · Avinguda de S’Agaró

Pregó de les Reines Carnestoltes i Aperitiu Popular

20 h · Plaça de l’Ajuntament

Divendres  1 d’abril

Cercavila Infantil amb la Colla de les Reines Carnestoltes

11 h · Llar d’Infants de Platja d’Aro

12 h · Visita a l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro

Dissabte 2 d’abril

Gran Rua de Carnaval de Carrosses i Comparses

16 h · Sortida: Plaça de la Sardana i recorregut habitual (Av. del Cavall Bernat i Av. de S’Agaró)Lliurament de Premis de la Gran Rua de Carnaval de Carrosses i Comparses i Disco Móvil Platja d’Aro

23 h · Plaça dels Estanys

Diumenge 3 d’abril

Jocs Gegants 

11-14 h · C/ Verdaguer (davant l’Ajuntament)

Rua de Colles Locals

12 h · Castell d’Aro

Dimecres 6 d’abril

Enterrament de la Sardina i Sardinada Popular

19 h · Plaça de l’Ajuntament (concentració)