Ceres Roura de Figueres augmenta un 10% les exportacions i exporta a Corea del Sud

L'empresa preveu invertir 280.000 euros aquest any en millores

Ceres Roura de Figueres ha augmentat un 10% les exportacions respecte el 2011 i per primer cop ha entrat al mercat de Corea del Sud. L'empresa, dedicada a l'elaboració d'espelmes i distribució, ha tancat l'exercici del 2012 amb una xifra de vendes de 9 milions d'euros, el que suposa un creixement del 4,5% respecte l'any anterior. Pel que fa a les inversions previstes per aquest any, la firma destinarà 280.000 euros en la implantació del sistema informàtic SAP a la gestió integral de l'empresa, en la posada en marxa d'una nova línia de fred per a la fabricació de vasos perfumats i també en un nou tren de retractilitat.

La previsió per aquest exercici és arribar als 9.400 milions d'euros en vendes. A nivell de fabricació, Ceres Roura preveu produir un total de 3.000 tones d'espelmes aquest any, dues-centes tones més que les fabricades el 2012. Un 70% del total aniran destinades a la gran distribució i hostaleria mentre que el 30% restant anirà als sectors de la jardineria, floristeries i botigues especialitzades en regals, decoració i litúrgia. Entre els seus clients figuren Mercadona, Alcampo, Carrefour, Eroski, Bon Preu, Consum o Miquel Alimentació, Natura o Jardiland, entre d'altres. També elabora espelmes per a altres marques nacionals i internacionals.

L'entrada al mercat del Corea del Sud es deu, segons un comunicat, a la seva aparició a la televisió nacional coreana el mes de desembre passat. Segons el president i director general de l'empresa, Xavier Roura, "l'èxit l'hem de trobar en la cultura i valors del país". A més, considera que, tot i que aquest país és una potència econòmica mundial, capdavantera en la indústria de l'automòibil, l'electrònica i la siderúrgia, és un "poble jove, sense tradició familiar com la nostra", explica Roura. La clau per poder entrar a aquest mercat, segona la companyia, ha estat el programa '100 years-old firms in the world', dedicat al centenari de la firma, com a "exponent dels valors que el país admira".

L'estratègia de l'empresa és continuar augmentant l'exportació al ritme d'un 10% més que l'any anterior. Així, es vol continuar treballant en països europeus com ara a França, Itàlia, Portugal, Grècia, Suïssa i Alemanya, amb el punt de mira al Nord d'Europa i altres mercats com el Marroc o Corea del Sud, a on ja s'està venent els seus productes. La direcció ha ampliat el seu departament d'Exportació i ha impulsat la participació a fires internacionals.

La celebració del centenari

Dedicada a la fabricació i distribució d'espelmes de cera dirigides a diferents sectors, la firma va celebrar el seu centenari durant tot el 2012 amb diferents activitats. Durant tot aquest temps, hi han passat un total de cinc generacions de forma continuada gràcies a l'aposta per la "innovació, modernització, qualitat i l'ús de les millors matèries primes". Actualment, tenen un catàleg que inclou 1.500 referències, que van des d'espelmes perfumades, anti-mosquits, decoratives, litúrgiques i passant per productes complementaris. La firma està incorporant de fora progressiva a la producció les ceres vegetals de palma i soja, per aconseguir un producte més ecològic i de millor combustió.

L'origen de Ceres Roura es deu a l'enginy del capellà Sebastià Roura Casadevall (Olot 1876-Figueres, 1918), que va intuir que podia obrir-se camí en el mercat cerer, elaborant espelmes per al mercat de l'època, el litúrgic. Actualment, Ceres Roura manté una plantilla de 42 treballadores fixes i dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual que atén la Fundació Altem (Figueres), i amb problemes d'autisme, de la Fundació d'Autisme Mas Casadevall de Serinyà (Pla de l'Estany).