La Jonquera s'oposa al tancament del ramal de l'AP-7 que connecta amb la zona comercial

El Ministeri ho justifica per millorar la seguretat

L'Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà) s'ha reunit aquest dimarts amb els comerciants del sector La Campa, situat a l'entrada del poble. Durant la trobada, el consistori els ha fet saber la intenció de l'Estat de tancar el ramal que connecta la sortida de l'AP-7 amb aquest sector (on hi ha supermercats, un hotel o una benzinera).

El Ministeri de Transports justifica la mesura dient que permetrà millorar l'explotació de la carretera, un cop s'han aixecat els peatges a l'autopista. A més, també exhibeix la Llei de Carreteres (la 37/2015) per fonamentar el tancament per motius de seguretat viària.

L'Ajuntament, però, s'oposa a la intenció de l'Estat. El regidor de Territori de la Jonquera, Rafael Medinilla, explica que d'ençà que es va construir aquest ramal l'any 1981 "no hi ha hagut constància de cap mena de problemàtica de seguretat viària ni d'accidents a la zona".

L'Ajuntament, per contra, sí que creu que la mesura portarà "una greu problemàtica al municipi". Perquè tots els tràilers i cotxes que ara entren a La Campa a través d'aquest ramal, necessàriament hauran d'anar a girar per la rotonda de Can Quartos (la que enllaça també amb la GI-601, que porta cap a Cantallops). "Això augmentarà el greuge que ja pateix", diu el consistori, en referència al volum de trànsit que suporta.

Per això, tant l'Ajuntament com els comerciants de La Campa han decidit presentar una al·legació davant el Ministeri per reclamar-li que faci marxa enrere. A més, el consistori i els empresaris també volen reunir-se amb el subdelegat a Girona, Albert Bramon, "per explicar-li els fets i aconseguir que es repensi la decisió".