Dinou detinguts per explotar sexualment noies romaneses al prostíbul 'Dallas'

En l'operació, que encara està oberta, s'han intervingut més de 100.000 euros en metàl·lic i armes, entre d'altres

La policia espanyola ha desarticulat dos grups que explotava sexualment noies de nacionalitat romanesa a qui encara sent menors d'edat enganyaven al seu país amb una falsa promesa de feina un cop haguessin complert els 18 anys per fer de cangur o cuidar gent gran a l'Estat. En arribar, els responsables les obligaven a prostituir-se en el prostíbul 'Dallas' de Capmany en règim de semiesclavitud, amb jornades superiors a les 12 hores, sota amenaces, pallisses i violacions.

En total, s'han detingut 19 persones, entre les quals hi ha els caps de les dues organitzacions, i s'han identificat 215 víctimes directes del prostíbul, que va arribar a facturar uns 60.000 euros diaris. Les investigacions van començar fa un any a partir de la denúncia de vàries víctimes de l'organització a Romania, segons la qual un ciutadà de nacionalitat romanesa captava dones menors d'edat a la zona de Braila amb la falsa promesa de treballar de cuidadors de nens i ancians. Finalment, la policia va permetre localitzar les dues organitzacions.

El primer dels grups estava format per ciutadans de nacionalitat romanesa de la ciutat de Braila, d'on procedeixen la majoria de les víctimes. Comptaven amb una estructura piramidal i organitzada i eren molt respectats per proxenetes de la mateixa nacionalitat. Durant la investigació, els agents van comprovar que el responsable de l'organització prenia nombroses mesures de seguretat, com canviar de domicili, cotxe i telèfon mòbil, i anar acompanyat d'un guardaespatlles. A més, s'enorgullia de gastar-se fins a 14.000 euros en una sola nit.

El segon grup desmantellat era responsable de regentar un prostíbul a Capmany, propietat d'un matrimoni establert en una zona residencial de València, des d'on controlaven en temps real tot el que succeïa en el seu negoci a través d'un sistema de videovigilància. En aquest local, les dones eren explotades sexualment i laboralment, en situació de semiesclavitud amb jornades de 12 a 14 hores.

Controlades mitjançant les empremtes digitals

Les víctimes havien de fitxar amb les seves empremtes digitals, tant a l'inici de la jornada com de forma prèvia abans de cada servei sexual. Les dades eren enviades a un ordinador central instal·lat al club, que permetia controlar les treballadores des de centenars de quilòmetres de distància.

El club exigia el pagament de 70 euros diaris per mantenir el lloc i els facilitaven esponges sexuals perquè seguissin exercint la prostitució en els períodes menstruals i així no ser penalitzades. A banda del lloguer, les dones havien de pagar cinc euros per l'electricitat, dos euros per cada rotlle de paper higiènic, set pel sabó i havien d'abonar el cost de preservatius, lubricants, bugaderia, menjar, aigua, refrescos i tabac; a més d'estar obligades a fer-se un anàlisis de sang mensual, que elles havien de costejar.

D'altra banda, per tenir un major control sobre les noies, els responsables del prostíbul havien instal·lat inhibidors de manera que no podien fer ús dels seus telèfons mòbils.

En l'operació, que encara està oberta, s'han registrat cinc domicilis i el prostíbul implicat, i s'han intervingut 101.290 euros en efectiu, un rifle silenciador, un revòlver, munició per a les dues armes, una catana, dues defenses elèctriques, quinze navalles, nou vehicles, prop de 2.000 comprovants d'enviament de diners, diversos equips informàtics, quinze telèfons mòbils i joies, entre d'altres.

Entre els detinguts, hi ha els principals cap de la xarxa de proxenetes, i s'ha concedir una Ordre Europea de Detenció i Entrega per a dos membres de la mateixa xarxa que es troben a Romania. També cinc persones jurídiques han estat imputades.