Moco Museum, el nou centre expositiu de moda a Barcelona

És el primer de Catalunya en exposar art digital NFT

Ubicat al barri del Born, al centre històric de Barcelona, es troba el Moco Museum, un museu independent que es presenta com un espai d'avantguarda que apropa al públic a l'art contemporani més actual i transgressor.

El museu va obrir les portes a la ciutat comtal fa menys d’un any, el 16 d’octubre de 2021. Els fundadors, Lionel i Kim Logchies, van començar amb aquesta iniciativa a Amsterdam l’any 2019. El museu ofereix una sèrie d’obres que no estan disponibles al públic de grans artistes contemporanis, com Banksy o Andy Warhol, cosa que els va fer tenir molt d’èxit.

Els galeristes van quedar fascinats amb el Palau Cervelló, i com han declarat, ho han reformat i habilitat al seu gust per exposar les obres. El seu objectiu era apropar l'art contemporani al gran públic a un espai històric que havia estat tancat per l'elit. La idea és transmetre que tothom pot fer art i animen al públic a expressar-se artisticament amb el mitjà que vulguin. Banksy, Andy Warhol, KAWS, Salvador Dalí, Takashi Murakami o David LaChapelle són alguns dels artistes que tenen lloc al museu, entre molts altres. S’explora l’art contemporani del segle XX i els artistes vigents a l’actualitat. Als dos pisos que componen el museu es troben obres diverses: pintures, escultures, muntatges musicals o lumínics, entre altres. 

El museu ofereix també una zona de NFT, les obres més actuals del moment. Els criptovalors no fungibles són criptomonedes amb un valor únic de propietat virtual o física. Amb aquesta tecnologia actualment es produeix art digital (imatges, vídeos o GIFs), que es caracteritza per tenir aquest certificat d’autenticitat, el NFT, que garanteix que l’arxiu digital que es compra és original. Els preus d’aquestes obres són molt variables, però sorprèn els exorbitants preus que poden arribar a tenir.

Moco Museum roman obert de dilluns a diumenge. L'entrada general té un preu de 17'50 euros. Els joves i estudiants podran accedir per 12'50 euros i els menors de 13 anys podran fer-ho gratuïtament. Hi ha disponibles activitats i visites guiades per grups i altes actes privats.