Calonge celebrarà el primer Sant Jordi com a vila de llibres amb tallers, música en viu i cercaviles

El consistori organitza una ruta per les set llibreries de la mà de Màrius Serra

La primera 'booktown' de Catalunya, Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), ha decidit celebrar la Diada de Sant Jordi amb una programació farcida d'activitats. Aquest any la festa del llibre s'allargarà durant quatre jornades. El consistori arrencarà les activitats el dijous 21 amb un taller per fer una titella de drac a la biblioteca de la Cooperativa. El divendres, la programació es traslladarà a la biblioteca de Pere Caner amb un taller per fer gravats.

A partir de les sis de la tarda s'organitzarà un concurs de preguntes de cultura per a joves sobre diferents temàtiques. També hi haurà una trobada entre els col·lectius francòfons del municipi amb l'escriptora Lydie Salvayre i al castell de Calonge es farà un recital poètic amb una degustació de vins. El divendres al vespre es lliurarà el V Premi Empordà de novel·la, que organitza el Consell Comarcal del Baix Empordà.

La festa grossa es concentrarà el dissabte 23, diada de Sant Jordi. Enguany hi haurà les tradicionals parades de roses i llibres als carrers del nucli antic de Calonge. A partir de les onze del matí es farà un concert itinerant pel municipi de la mà dels alumnes de l'Escola de Música la Moderna de Calonge. Durant el matí també es faran partides obertes d'escacs i diveres xerrades i tallers.

A dos quarts de dues hi haurà alguns autors signant llibres a les parades de la plaça de la Doma i a les cinc de la tarda es farà una cercavila pel nucli antic. A les sis, el Pot Petit actuarà als jardins del castell. La jornada es tancarà amb un espectacle de circ i dansa al pati d'armes del castell de Calonge a càrrec de Toni Gutiérrez i Miquel Barcelona. A més els restaurants oferiran durant tot el dia un menú literari.

El diumenge 24 l'escriptor Màrius Serra farà una visita per les set llibreries del municipi i en cada un dels establiments els visitants podran rebre recomanacions de títols en funció de la temàtica de cada llibreria.

A dos quarts d'una del migdia es farà una bingojam, un concurs similar a les tradicionals quines de Nadal en què la música substituirà als números dels cartrons. La banda Litus Bingojam Band anirà interpretant temes i si els jugadors els tenen en el cartró els hauran de marcar fins tenir-los tots plens.