Els apartaments turístics registren un "bon ritme" de reserves per Setmana Santa i l'estiu

El sector preveu assolir xifres que freguin la pre pandèmia

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) registren un "bon ritme" de reserves per Setmana Santa i la temporada d'estiu tot i la conjunta internacional i espera que les xifres d'ocupació freguin l'etapa pre-pandèmia. "En algunes zones estem tenint reserves amb força antelació tal i com passava abans de la pandèmia", asseguren des de l'ATA. Segons l'enquesta realitzada a les empreses gestores i propietaris de l'associació, el 46% de l'oferta total d'allotjaments estarà disponible per Setmana Santa.

Les xifres auguren un "retorn" a la "normalitat" en el sector dels apartaments turístics després de dos anys amb una recuperació progressiva del turisme estranger. Sobretot, el procedent d'Alemanya, Holanda, Bèlgica i França. El sector també registra un bon ritme de reserves del visitants procedents de l'àrea de Barcelona, que es mantenen com el client majoritari per aquesta Setmana Santa.

"Estem avançant amb un ritme de reserves que ens fa ser optimistes i pensar que aquesta temporada les xifres d'ocupació podran fregar la prepandèmia", asseguren des de l'ATA.

Segons l'associació, les dades confirmen que el sector dels apartaments i habitatges d'ús turístic es manté com una de les tipologies d'allotjament més ben posicionades degut als nous hàbits dels turistes arran de la pandèmia, que prefereixen allotjaments que els donin més privacitat i amplitud d'espai.

Pel que fa als efectes al sector de la guerra d'Ucraïna l'entitat afirma que, en general, de moment no són "significatius", tot i que espera que es resolgui el més aviat possible pel bé de la població ucraïnesa i per "l'estabilitat a Europa".

L'ATA aglutina 12.000 apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per la Costa Brava, l'interior i el Pirineu de Girona. L'associació està integrada per intermediaris i propietaris d'habitatges d'ús turístic i blocs d'apartaments turístics. El total de places del sector a la demarcació és de 195.000, una xifra que representa més del 50% de l'allotjament turístic.