Robert Fauria defensa la seva innocència i s'aferra a la presidència

El president s'ha reunit amb els seus socis de govern i ha demanat més temps per decidir el seu futur

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ha demanat més temps als seus socis de govern per decidir el seu futur després de la imputació en el cas Manga, que investiga una suposada trama de corrupció relacionada amb adjudicacions públiques fraudulentes.

Aquest dimarts, Fauria s'ha reunit per separat amb el portaveu d'ERC al consell comarcal, Jordi Orobitg, i amb membres del seu partit CiU, Josep Antoni Frias, Josep Valls i Natàlia Figueras. En el transcurs d'aquestes trobades, Fauria ha defensat la seva innocència, ha explicat que la detenció ha estat "molt dura" i ha manifestat que no vol deixar la presidència.

Matí de corredisses al Consell Comarcal de la Selva. L'equip de govern s'ha reunit a les 10 del matí en una junta ordinària ja prevista però després esperaven que comparegués el president, Robert Fauria, perquè donés detalls sobre la seva imputació en el cas Manga. L'objectiu era conèixer amb més profunditat la situació judicial del president i debatre els següents moviments a seguir. Sobre la taula, el seu possible relleu.

Fauria, que també és alcalde de Sant Hilari Sacalm, sí que ha anat aquest matí a l'ajuntament on s'ha reunit amb els treballadors per explicar-los la situació i, sobretot, tranquil·litzar-los. Fonts de l'ajuntament han explicat que en cap moment ha parlat d'una possible dimissió com a alcalde, sinó que ha narrat que va patir una detenció molt dura i ha defensat que la seva gestió sempre ha estat impecable.

Després de la reunió a Sant Hilari, havia d'anar al consell comarcal, on l'esperaven els seus socis de govern. Finalment, però, els ha deixat plantats i ha decidit no aparèixer. Enlloc d'això, els ha emplaçat a reunir-se amb ell fora de l'edifici del Consell Comarcal de la Selva, on no hi havia premsa que cobrís la trobada. Primer s'ha trobat amb el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, i després amb membres comarcals de CiU a la Selva, Josep Antoni Frias, Josep Valls i Natàlia Figueras.

CiU i ERC a la Selva tenien intenció de tenir alguna decisió ferma sobre la taula aquest dimarts però Fauria els ha demanat més temps. El termini màxim que ha fixat el president per prendre una decisió sobre el seu futur és aquesta setmana. De fet, fonts de CiU indiquen que té intenció de convocar una compareixença davant els mitjans de comunicació per explicar què ha decidit demà o demà passat.

Després de passar a disposició judicial, Fauria va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros però continua imputat per delictes de suborn, tràfic d'influències o prevaricació, entre altres. Per això, ERC sempre ha defensat des del principi que el millor seria que s'apartés del càrrec fins que la seva suposada implicació en aquesta trama de corrupció s'esclareixi.

De fet, Orobitg li ha fet saber la postura d'ERC en la trobada que han tingut fora del Consell Comarcal de la Selva aquest dimarts mateix. Per la seva banda, Robert Fauria ha defensat que és innocent i ha manifestat que no vol deixar la presidència. ERC pressiona inclús amb l'amenaça de trencar el pacte de govern si no hi ha un pas al costat de Fauria. "És una qüestió de persones, no de partits", ha explicat Orobitg que assegura que les relacions amb CiU a la Selva continuen essent bones.

Falta saber com entoma CiU la voluntat de Fauria i si el pressionaran perquè s'aparti de la presidència. Dilluns, els representants de CiU al consell comarcal compartien en gran mesura l'opinió d'ERC però encara no havien escoltat la versió de Fauria. Fonts de CiU han indicat que el president ho ha passat molt malament amb aquesta detenció, que va acabar esgotat perquè la jutgessa va esgotar les 72 hores de custòdia i que no volen precipitar cap decisió sense avaluar la situació a fons.