El Museu de Llívia s’obre als productors locals

L’equipament vol dedicar part de l’espai de la seva botiga a l’artesania de la zona

El Museu Municipal de Llívia (Cerdanya) vol obrir-se als productors i artesans locals i oferir-los un espai d'exposició i venda dels seus productes. El projecte que impulsa la direcció del museu, i que s'ha iniciat aquests dies amb els primers contactes i reunions, vol ser una de les ofertes destacades del renovat vestíbul.

Recentment el Museu de Llívia ha actualitzat el seu vestíbul, amb una inversió de gairebé 48.000 euros, i que ha permès modernitzar l'espai i dissenyar-lo amb l'objectiu d'assolir els nous reptes que té el museu, entre ells, el d'orientar l'acció no només al turisme, sinó també a la comunitat i al territori.

Una de les àrees del vestíbul que ha millorat amb relació a l'anterior model, és la botiga on s'hi pot trobar, per exemple, els albarels de farmàcia, a imitació de les peces conservades a la farmàcia Esteva, objectes de petit format com didals o imans amb els albarels i, d'altra banda, una bona part també dedicada a la llibreria amb llibres relacionats amb el patrimoni i història comarcal i local.

Segons ha explicat el director del museu, Gerard Cunill, "ens dedicarem aquests pròxims mesos a actualitzar els productes, incentivant la creació de productes relacionats amb les seves col·leccions, però, també, desenvolupant un espai, perquè els productors locals hi puguin exposar els seus productes. Actualment, alguns artesans locals ja s'han interessat, i el museu i l'ajuntament han decidit de fer una crida perquè l'artesà que vulgui, pugui exposar els seus productes a la botiga del museu".

Cunill defensa que la botiga cal veure-la com "una experiència més de la visita al museu, la qual ha de ser enriquidora, i esdevé un punt de referència en l'artesania pirinenca i cerdana. En aquest espai de botiga, també, es pretén realitzar una acció conjunta amb l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, museu pioner en crear una botiga temàtica en artesania pirinenca, i la qual, també, es planteja de crear aquest espai de col·laboració per difondre el producte artesà pirinenc".