Uns 4.000 docents criden a Girona que ''no són vacances, són mancances''

Els sindicats han exigit una reducció de les ràtios i que se'ls "tingui en compte" en la presa de decisions

Uns 4.000 docents s'han manifestat aquest dimarts pel centre de Girona, en el primer dia de vaga convocat pels sindicats. Els manifestants han carregat contra el Departament d'Educació per no tenir-los "en compte" i han demanat la dimissió del conseller Josep González-Cambray, a qui han fet responsable del "manteniment de les retallades". En aquest sentit, els sindicats han exigit un increment de la inversió i una retallada del nombre d'alumnes que hi ha a cada aula.

La manifestació ha sortit de tres punts diferents de la ciutat. Una columna, la més nombrosa, ha arrencat del pavelló de Fontajau, una altra ha sortit des de l'estació de tren de Girona i la tercera des de la zona industrial al sud de Girona.

El recorregut ha portat les tres columnes a trobar-se al pont del Dimoni. Allà han marxat plegats fins al carrer Barcelona i després han fet la volta fins arribar al davant de la seu de la Generalitat a Girona on s'ha llegit un manifest reclamant la reducció de les ràtios, un increment de la inversió en educació, una estabilització del personal interí, un currículum transformador que estigui consensuat entre els diferents actors.

En aquest sentit, la portaveu d'Ustec-Stes a Girona, Glòria Polls, deixa clar que la manifestació d'aquest dimarts no té a veure només amb l'avançament del curs que va anunciar el conseller Cambray. "Això ha estat la gota que ha fet vessar el got. Volem que se'ns tingui en compte", ha reblat.