Els Bombers rescaten tres excursionistes i un parapentista

Els ferits no podien continuar la marxa i en tots els casos se'ls ha evacuat en helicòpter

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte tres excursionistes i un parapentista al massís del Montseny, a Queralbs i Àger amb diverses ferides que els impedia continuar la marxa. El primer rescat s'ha produït al massís del Montseny, on aquest matí una dona presentava una possible fractura de turmell. Aquest migdia un excursionista s'ha luxat l'espatlla a la zona del Pic de l'Àliga, a Queralbs, mentre que una persona que feia una ruta a la zona de Noufonts, a la Vall de Núria, ha hagut de ser evacuada en regirar-se el turmell.

D'altra banda, al Montsec d'Ares, a Àger (Noguera), un parapentista ha patit policontusions i fractura de turmell en xocar contra una paret. Quan passaven pocs minuts de dos quarts d'onze del matí, els Bombers han rebut l'avís que una dona de 53 anys havia resultat ferida amb una possible fractura al turmell en caure mentre feia una ruta per la cresta dels Castellets, a zona de les Agudes del massís del Montseny, a Arbúcies (Selva). El rescat s'ha vist dificultat per la gran nuvolositat de la zona. Un cop localitzada, se l'ha estabilitzat i evacuat amb llitera fins al lloc ha aterrat l'helicòpter, que l'ha traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

D'altra banda, els Bombers han actuat en dos rescats a Queralbs. El primer, poc abans de les dues del migdia, un excursionista ha patit una luxació a l'espatlla a la zona del Pic de l'Àliga. Es tracta d'un veí de Breda, de 30 anys, que ha estat traslladat fins a l'helisuperfície de Campdevànol on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per portar-lo a l'hospital.

El segon rescat ha tingut lloc a primera hora de la tarda quan una persona que estava fent una ruta per la zona de Noufonts, a la Vall de Núria, amb altres companys s'ha torçat el turmell i no podia continuar la marxa. També ha estat traslladat a l'helisuperfície i des d'allà en ambulància fins a l'hospital.

Un parapentista pateix politraumatismes i es fractura el turmell a Àger

Per últim, els Bombers han treballat en el rescat a Àger (Noguera), concretament al Montsec d'Ares, en l'accident d'un parapentista que ha col·lidit contra una paret a uns 200 metres del centre d'enlairament de parapents i ha patit policontusions i s'ha fracturat el turmell. S'han activat efectius del grup de rescat del GRAE i del GEM amb un helicòpter i dues dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

Un cop han localitzat el ferit i l'han estabilitzat, l'han evacuat amb l'helicòpter fins a l'hospital de Tremp.