Més d'un milió de lectors passen per la biblioteca de Blanes en 10 anys

L'equipament cultural va iniciar ahir l'acte institucional que dóna el tret de sortida als actes commemoratius

La Biblioteca municipal de Blanes va iniciar ahir els actes de commemoració del 10è aniversari de l'equipament. Les dades facilitades pel consistori apunten que des de que porta funcionant la Biblioteca Comarcal de Blanes, es calcula que hi hauran passat més d’un milió de lectors. Això és perquè actualment la mitjana de visitants anual és de 131.000 persones, amb una afluència diària que volta entre els 400 i els 500 usuaris.

A data d’avui hi ha més de 29.000 lectors que tenen el carnet de la biblioteca, de manera que al llarg de tots aquests anys s’han fet prop de mig milió de préstecs de qualsevol tipus de document i, en aquest sentit, actualment n’hi ha allotjats més de 57.000 unitats de material (llibres, DVD, CD).

Una altra xifra que ha facilitat el consistori són les visites que han rebut d’escolars del municipi, que sumen més d’11.500 nois i noies en 10 anys. Cada any se superen les 11.000 sessions de wifi i les 25.500 sessions d’internet.

Respecte una de les activitats que es fa regularment amb pares, mares i nadons, Nascuts per Llegir, hi ha hagut un total de 280 famílies que han participat, mentre que la seva plana web ja ha superat les 22.000 visites en els dos anys que fa que es va posar en marxa.

Per últim, val a dir que durant els darrers tres anys s’ha fet un treball de gestió  de morosos per recuperar aquells documents que els usuaris van treure en el seu moment en préstec i no van tornar. Aquesta feina ha suposat que s’hagin pogut recuperar més de 1.000 documents valorats en més de 38.000 €.