Assalten una dona de 65 anys a Campdorà després de colpejar-la amb una barra de ferro

La van obligar a obrir la caixa forta i després la van lligar al llit per fer-li tocaments

El mas 'Can Mingo', que té les instal·lacions de l'hípica adjacents, es troba uns 200 metres apartat de la carretera que porta cap a Girona i passa per Campdorà. En aquesta recta, hi ha diverses cases disseminades. La mestressa de la masia, Manuela G.P., té 65 anys i és d'origen egipci. La dona viu sola a la casa -tot i que sovint també hi són la filla i la néta- i té l'hípica llogada a un matrimoni.

L'assalt va tenir lloc ahir pels voltants de les deu de la nit. Feia poca estona que el llogater de l'hípica havia marxat i l'anciana es trobava sola al mas. La dona té diversos gossos, i a la nit els té amb ella a l'habitació. La mestressa va baixar cap a baix per agafar el telèfon i, quan enfilava les escales per pujar al primer pis del mas, els assaltants se li van abraonar.

En total, eren cinc homes, que havien entrat a dins de la masia saltant la tanca de ferro que dóna al camí. Anaven encaputxats i parlaven francès amb un fort accent magrebí. Un d'ells, a més, anava descalç.

Els lladres van començar a emprar tota mena de violència gratuïta contra l'anciana. La van reduir i la van apallissar amb una barra de ferro. En total, van estar-se a dins de l'habitatge unes dues hores i mitja, i durant tot aquest temps no van deixar d'amenaçar l'anciana que, fins i tot, va arribar a perdre els sentits.

"Després d'atacar-la, la van arrossegar cap amunt fins a l'altell, i la van deixar lligada al llit", ha explicat la llogatera de l'hípica. Els assaltants van regirar el mas 'Can Mingo' de dalt a baix a la recerca d'objectes de valor. Fins i tot, van arrencar els quadres de la paret i van moure electrodomèstics.

Obrir la caixa forta

A més, van obligar la víctima a obrir-los la caixa forta. "Es van emportar diners, la recaptació de l'hípica i les joies que ella tenia, algunes de les quals eren d'Egipte", ha precisat la llogatera. Entre el botí, a més, també hi havia altres objectes, com ara el telèfon mòbil de l'hípica.

Abans de marxar, els lladres van abusar de l'anciana. Van pujar fins a l'altell, li van tallar els pantalons amb una navalla, li van treure la roba interior i li van fer tocaments. Després, van fugir emparats per la foscor.

La dona va trigar una estona a deslligar-se. Cap a la una de la matinada, va poder desfer els nusos i ella mateixa va trucar al llogater de l'hípica. Els Mossos d'Esquadra van anar fins al mas 'Can Mingo' de matinada i també es va activar una ambulància, perquè la dona tenia diverses ferides i patia un atac de nervis. La dona va ser traslladada a l'hospital en un primer moment, però ara s'està a casa d'uns amics.

"Tota la casa està regirada de dalt a baix; quan hi hem entrat, tot estava per terra", ha concretat la llogatera. També es creu que els assaltants van agafar els gossos de la víctima i els van tancar en una de les quadres per poder actuar amb impunitat. "Aquest matí me'ls he trobat allà tancats", ha afegit la llogatera de l'hípica. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per intentar localitzar els assaltants.

Degoteig d'assalts a la demarcació

L'assalt violent al mas 'Can Mingo' de Campdorà s'afegeix al degoteig de casos que les comarques gironines han registrat durant les darreres setmanes. A finals de gener, un lladre va irrompre en un xalet de la urbanització Roca de Malvet de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) i va robar i apallissar la propietària, de 68 anys. Fins i tot, arran de l'agressió, la víctima va haver d'ingressar a l'hospital, perquè el lladre li va fer caure una dent, li va provocar un trenc al cap i li va fissurar la tíbia.

Aquest assalt va passar poques hores després que quatre encaputxats lliguessin i emmordassessin una àvia de Rupià (Baix Empordà) i la seva cuidadora. El mes de gener també hi va haver altres assalts violents ala demarcació, tots al Baix Empordà. El dia 20, dos encaputxats van assaltar una família d'origen belga a Pals, van atacar el pare amb una pistola elèctrica i els van deixar lligats al llit. Se'n van endur un botí d'uns 15.000 euros.

A més, el dissabte 19 de gener, quatre lladres van sostreure 20.000 euros i joies del domicili d'una família algeriana de Platja d'Aro. I el dia 15, tres encaputxats van robar 5.000 euros i un mòbil a l'amo d'una casa de Sant Feliu de Guíxols.