Un brot de covid-19 contagia 27 persones en una residència geriàtrica de la Bisbal d'Empordà

L'ajuntament informa que tots els usuaris afectats son asimptomàtics

Un brot de covid-19 afecta 25 persones grans i dos treballadores de la residència geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà. Segons informa l'ajuntament, es va detectar ahir a la tarda i, fins al moment, tots els usuaris afectats són asimptomàtics. Després de fer el cribratge, els responsables de la residència han fet els canvis necessaris per sectoritzar el geriàtric i separar els contagiats de la resta d'usuaris.

La separació la van poder completar ahir a la tarda mateix i el consistori agraeix la implicació dels professionals que es van presentar voluntàriament a la residència per donar suport a la tasca.

En paral·lel, l'equip del centre geriàtric va contactar amb les famílies de les persones afectades. Com a mesura preventiva, han tancat el centre a les sortides, a l'espera de noves instruccions de les autoritats sanitàries. Per això, a partir d'aquest dijous intensificaran el sistema de trucades telefòniques i videotrucades i reorganitzaran el sistema de visites perquè les famílies puguin mantenir el contacte amb els residents.

La Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu es coordina permanentment amb el CAP Doctora Casaponsa i, per afrontar el focus, segueix les instruccions del Departament de Salut i de la Generalitat de Catalunya.