El PSC de Portbou reclama a Endesa i l'Ajuntament que acabin amb els continus talls de llum

Els socialistes acusen l'alcalde de mostrar-se "passiu" davant la problemàtica

El PSC de Portbou (Alt Empordà) denuncia que la ciutadania està patint talls de llum recurrents des de fa setmanes. El PSC ha demanat a Endesa que solucioni els talls de llum i a l’Ajuntament que es mostri contundent amb l’empresa a l’hora de defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes a rebre un servei correcte i en condicions. Els socialistes van donar suport a l'Equip de Govern inicialment per fer les actuacions que creguessin oportunes, però després de dies sense cap millora es mostren decebuts.

“Fa dues setmanes, el 21 de febrer, Endesa va notificar un tall de subministrament al poble per manteniment de les instal·lacions que estava previst fins a les 21.20 h del vespre i finalment va durar fins a les 2.00 h de la matinada del dia 22 de febrer. Des de llavors i sense previ avís hi ha hagut talls de llum pràcticament cada dia en diferents franges horàries, alguna vegada més d’una vegada al dia amb la molèstia i problemes que això ocasiona” ha afirmat el secretari d’organització de l’agrupació de Llançà-Portbou, Gael Rodríguez.

Prèviament a aquest tall de llum del 21 de febrer, Endesa ja havia fet dos o tres talls en les mateixes condicions durant els darrers mesos. “Els veïns i veïnes volen solucions, no que hi hagi talls cada poc temps. Ara fa dues setmanes que patim talls diaris i la situació sembla que no millora. Endesa ha de donar el servei que la ciutadania paga i l’Ajuntament ha de vetllar perquè els veïns tinguin llum, i el seu dret a tenir una vida digna les 24 hores del dia no es vegi alterat per les interrupcions en el subministrament” ha explicat Rodríguez.

Els socialistes consideren que una vegada més l’alcalde i l’equip de govern del poble han estat passius i que durant els dies que s’ha viscut i s’està vivint aquesta situació no han donat explicacions ni han aconseguit arreglar la problemàtica que viu el poble. “A Portbou cal un nou equip de govern que es preocupi pels problemes de les persones dia a dia, i sobretot, que donin resposta amb la màxima celeritat a aquests. Si no que declarin què fan i perquè no és possible solucionar-ho com a mínima mostra de transparència i treball” ha conclòs el socialista Gael Rodríguez.