Salt ampliarà anualment el nombre d'avisadors acústics als semàfors per a persones invidents

Se'n afegiran una quinzena cada any

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ampliarà cada any la xifra d’avisadors acústics que hi ha situats als semàfors del municipi amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a les persones invidents. Aquesta planificació es va iniciar el 2021 amb la instal·lació de quinze dispositius i, a hores d’ara, ja n’hi una quaranta a tota la ciutat.

Cada any està previst fer una inversió aproximada de 5.000 euros per anar augmentant la xifra d’avisadors amb la col·locació de quinze més durant cada actuació.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, afirma que “conscients que tenim feina al davant, reservem durant els propers exercicis una partida anual per adaptar la ciutat a les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat visual. En aquesta línia, hem escoltat les necessitats dels usuaris que ens vam demanar que féssim cruïlles senceres i que, a la resta, anéssim avançant en la mida que ens fos possible”

Durant el darrer any s’han instal·lat avisadors als següents punts:

  • A la cruïlla Passeig dels Països Catalans amb el carrer del Doctor Ferran
  • A la cruïlla Carrer Major amb carrer de Cervantes i el carrer d'Enric Granados
  • A la cruïlla Passeig dels Països Catalans amb el carrer Oliva
  • A la cruïlla Passeig dels Països Catalans amb el carrer Doctor Castany

La planificació i el pressupost que s’hi destinarà cada any també inclou, a banda de la instal·lació, el seu manteniment i reparació.