178.600 euros per millorar les descàrregues dels camions cisterna a la depuradora de Torroella

El projecte evitarà els embussos i avaries que pateix la instal·lació

El Consorci d'Aigües Costa Brava Girona ha aprovat el projecte per millorar les descàrregues dels camions cisterna a la depuradora de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Les obres, que costen més de 178.600 euros, permetran evitar els embussos i avaries que pateix la instal·lació, que no disposa d'un sistema específic per a aquestes descàrregues.

Per una banda, hi haurà una zona per netejar els camions; i per l'altra, s'instal·larà una trampa de sorres que permetrà extreure els sòlids i decantar l'aigua que, posteriorment, es conduirà fins a la zona de pretractament de la depuradora. Després de rebre l'aval del consorci, a partir d'ara s'engegaran els tràmits per licitar el projecte i tirar-ne endavant les obres.

L'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Torroella de Montgrí rep tots els camions cisterna dels municipis de l'entorn. Tot i que les aigües residuals que transporten s'assimilen a aquelles domèstiques (les de fosses sèptiques o embussos en col·lectors), durant la descàrrega l'EDAR pateix taps i avaries que, segons subratlla l'Ajuntament, "comprometen el funcionament de les instal·lacions".

Per solucionar-ho i eliminar els problemes actuals, s'instal·larà un sistema específic per a les descàrregues de camions cisterna. El projecte, que ja ha aprovat el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, té un pressupost de 178.626,47 euros.

El nou sistema se situarà dins els terrenys de la depuradora. Tindrà dues zones diferenciades. Per una banda, aquella destinada a la neteja dels camions cisterna. I per l'altra, aquella que separarà les aigües residuals dels sòlids -a través d'una trampa de sorres- i evitarà que puguin embossar els sistemes de l'EDAR.

Segons concreta l'Ajuntament, la descàrrega dels camions es farà mitjançant una mànega. Tot allò que portin passarà per la trampa de sorres, on les aigües residuals decantades es conduiran per un canal -amb tamisat a la sortida- i des, d'aquí, entraran a la zona de pretractament de la depuradora.