El PSC de les comarques gironines tanca la crisi oberta amb la dimissió de dos dirigents

Juli Fernández fa una crida al diàleg i al debat dins el partit i no a través dels mitjans de comunicació

El PSC de les comarques gironines ha tancat la crisi oberta arran de la dimissió de dos dirigents que se sentien "incòmodes" amb el vot en contra a la declaració sobiranista del Parlament. Aquesta decisió va provocar que el secretari d'organització, Ignasi Thió, i la secretària de cohesió social i igualtat, Glòria Plana, deixessin els càrrecs a la direcció del partit.

Aquest dissabte, durant un Consell extraordinari, han ratificat Marc Lamuà i Cristina López com a substituts. El primer secretari, Juli Fernández, ha admès que el partit viu una situació "convulsa" però ha instat a superar-la amb diàleg intern per sumar totes les sensibilitats i evitar traslladar el debat als mitjans de comunicació.

El vot en contra del PSC -excepte alguns diputats que no van votar- a la declaració sobiranista del Parlament ha generat malestar dins el partit. A les comarques gironines, va provocar que el secretari d'Organització, Ignasi Thió, i la secretària de cohesió social i igualtat, Glòria Plana, dimitissin dels seus càrrecs a la direcció del PSC.

Aquest dissabte, els socialistes han nomenats els substituts, Marc Lamuà i Cristina López, i han donat per tancada la crisi. El primer secretari, Juli Fernández, ha insistit que dins el partit "no hi sobra ningú" i "tothom és important" i ha fet una crida a fomentar el diàleg i el debat per trobar de nou el camí per al PSC.

Fernández ha admès que la situació és delicada perquè hi ha gent "descontenta" dins el partit però ha assegurat que molts dels problemes són per culpa de la mala comunicació interna. "El PSC està a favor del dret a decidir i això no ha arribat a molts militants", ha afirmat el primer secretari.

Malgrat aquests moments d'incertesa per al partit, Fernández ha recordat que al costat de les baixes voluntàries també hi ha noves altes. "M'agradaria que el balanç fos positiu i no ho és, però és bo que hi hagi gent disposada a tirar del carro fins i tot en moments difícils", ha afirmat Fernández.

El primer secretari del PSC a les comarques gironines també ha instat a impulsar una "segona transició" per tornar a recuperar la fe en la democràcia i en la classe política. Juli Fernández ha lamentat que "cada setmana hi hagi nous escàndols" relacionats amb la corrupció, amb l'espionatge o amb el funcionament dels partits polítics en general. "Hem de recuperar la confiança de la gent", ha conclòs.