El programa d’activitats de la Quaresma a Girona vol posar en valor el camí de les Creus

La programació prèvia a la Setmana Santa inclou també el Viacrucis

La regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers, i el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa a Girona, David Fluriach, han presentat aquest matí la programació d’activitats organitzades per la Junta de Confraries amb motiu de la festivitat de la Quaresma a Girona. Entre altres objectius, el conjunt de propostes prèvies a la Setmana Santa vol posar en valor l'espai natural del camí de les Creus i la capella del Calvari amb un concert i una caminada nocturna per al públic familiar.

“La proposta de Quaresma que iniciem aquest any presenta dues activitats noves que busquen donar a conèixer el patrimoni natural de la ciutat entre els ciutadans i ciutadanes de Girona, uns espai que probablement moltes persones han descobert en aquest temps de pandèmia”, ha explicat la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori del consistori, M. Àngels Cedacers.

Per un costat, el concert que s’ha organitzat en el marc de la iniciativa tindrà lloc el dia 19 de març, a les 12 del migdia, a l'esplanada de davant de l'ermita del Calvari, i comptarà amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música de Girona. Per l’altre costat, la caminada nocturna es farà el mateix dissabte, dia 19 de març, i s’enfocarà als a les famílies, especialment als infantil i persones joves.

Un altre dels elements centrals de la programació prèvia a la Setmana Santa serà el Viacrucis, que es farà cada tarda de diumenge, des d'aquest 6 de març i fins al 7 d’abril, al camí de les Creus. De forma excepcional, el diumenge 3 d’abril el Viacrucis se celebrarà a la Catedral de Girona. L'aplec setmanal recuperarà el seu format habitual després que en els anteriors dos anys es veiés afectat per la pandèmia.

En aquest sentit, el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa, David Fluriach, ha volgut destacar que “a les escoles de la nostra ciutat i als centres de catequesi se’ls oferirà un material pedagògic per anar coneixent el patrimoni cultural que representa la Processó, tot resseguint els personatges que intervenen i els passos que la formen”.

Amb la voluntat de donar major rellevància a les activitats de la Quaresma, la Junta de Confraries de la Setmana Santa ha donat a conèixer totes aquestes activitats previstes fins al 3 d’abril i també el cartell de la Setmana Santa d’enguany, que ha il·lustrat el pintor Toni Cassant.

Durant la roda de premsa, la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori,  M. Àngels Cedacers, ha agraït “el compromís i el treball incansable que durant tot l’any les confraries han dedicat a elaborar la programació, així com la col·laboració de les persones voluntàries que ho fan possible”, i ha recordat el compromís del consistori amb l’organització de les activitats. “Des de l’Ajuntament seguirem donant suport a la Junta de Confraries, que aglutina les 12 confraries de la Setmana Santa de la ciutat, per a l’organització dels diferents actes que se celebren durant la Setmana Santa a Girona, ja que formen part del nostre patrimoni religiós i cultural”, ha afegit Cedacers.

A la presentació d'aquest matí també s'han avançat els principals actes que formaran part de la Setmana Santa a Girona. Les activitats arrencaran el dijous 7 d'abril amb el pregó inaugural, i s'allargaran fins dissabte 16 d'abril. La cloenda de les activitats inclourà el concert a banda a càrrec de la Lira de Vilafamés, mentre que l'acte principal serà el 15 d'abril amb la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Tota la programació de Setmana Santa es donarà a conèixer de forma més concreta les setmanes prèvies al seu inici.

La Junta de Confraries de Girona organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, els actes de commemoració de Setmana Santa a la ciutat, amb l’objectiu de mantenir viva la tradició al voltant d’aquesta festivitat.