De Caldes de Malavella a Medika per portar medicaments i aliments i buscar familiars refugiats

Tres joves del poble de la Selva emprenen un viatge solidari de tres dies

Tres joves de Caldes de Malavella (Selva) han marxat aquest divendres cap a Medika, a la frontera entre Polònia i Ucraïna. Ho han fet amb dues furgonetes carregades d'aliments i medicaments que entregaran a un contacte que els espera i que després repartirà entre la població afectada per la guerra.

L'Ian, en Viktor i en Bengali, però, no tornaran sols sinó que els esperen set familiars de veïns del poble que han hagut de sortir de la zona de conflicte i que ara son a Medika. L'Ian calcula que el viatge duri entre tres i quatre dies i explica que ho fan per "portar el seu granet de sorra". En Viktor té família a Odesa i assenyala que no es podia "quedar aturat" al veure el que estava passant.

En Viktor fa anys que viu a Caldes i és d'origen ucraïnès. Explica que té part de la família a Odesa, al sud del país, una de les zones estratègiques per Rússia. "Està molt complicat tot, però hem de fer alguna cosa des d'aquí per ajudar als que estan allà. Jo hi tinc familiars i estic patint per ells", remarca.

A més d'aliments bàsics com arròs, cereals, aigua, llet o conserves i el material sanitari, els tres joves porten diners en efectiu per poder sufragar les despeses del viatge. Uns diners que han sortit d'una col·lecta a iniciativa de l'Ajuntament de Caldes i que el seu alcalde, Salvador Balliu, ha entregat als tres joves abans de marxar.

L'Ian explica que ja han parlat amb els familiars que estan a Medika i espera que "tot vagi bé". Amb ells també hi viatja en Bengali que no ha dubtat a pujar a la furgoneta un cop es va assabentar de la iniciativa. Si tot va sobre el previst, els tres veïns de Caldes arribaran dissabte a la tarda a la ciutat fronterera. Allà s'hi estaran un dia abans de tornar cap a la localitat selvatana amb els familiars que s'han refugiat.