Desarticulat un grup que planejava assaltar un empresari de Santa Cristina d’Aro

L’operatiu policial s’ha dut a terme en dues fases i s’ha tancat amb un total de 9 detinguts

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de la Bisbal d’Empordà han desarticulat un grup que planejava assaltar un empresari de Santa Cristina d’Aro.
 
El passat vuit de febrer els mossos van detenir 5 persones com a presumptes autors dels següents delictes: robatori amb violència i intimidació, receptació, salut pública i pertinença a grup criminal, en el marc d’un dispositiu que es va dur a terme el passat 8 de febrer als municipis de Palafrugell i Santa Cristina d’Aro.
 
Els detinguts són José G.C, de nacionalitat espanyola, 24 anys i veí de Palamós; Abdelkahi Ch., de nacionalitat marroquina, 29 anys i veí de Palafrugell; Ouassim A., de nacionalitat marroquina, 32 anys i veí de Palamós; Jamal E., de nacionalitat marroquina, 31 anys i veí de Palafrugell; Vanesa J.S., de nacionalitat espanyola, 29 anys i veí de Palafrugell
 
Aquest dispositiu dóna per finalitzat l’operatiu policial que es va iniciar el passat dia 3 de febrer  en el qual es van poder detenir quatre homes que feien estrebades a vianants a la via pública i als que es van imputar robatoris a les poblacions de Platja d’Aro, Torroella de Montgrí i Girona. Les seves identitats són: Miguel P.B, de nacionalitat espanyola, 42 anys; Mohamed Y., de nacionalitat marroquina, 28 anys; Andelaziz E., de nacionalitat marroquina, de 20 anys i, finalment, Bilal E., de nacionalitat marroquina, de 20 anys. Tots ells veïns de Palafrugell.
 
A partir de les gestions d’investigació realitzades a resultes d’aquestes detencions i d’altres esbrinaments que van poder fer els mossos, es va poder determinar que aquestes persones formaven part d’un grup criminal organitzat que composaven juntament amb cinc persones més.

 
En el decurs de la feina policial es va establir quina era l’estructura del grup, que estava perfectament definida amb rols repartits entre els seus membres: a banda de participar directament en la consecució dels robatoris, altres integrants del grup eren els que aconseguien la intel·ligència dels objectius i d’altres feien la receptació dels efectes sostrets a canvi de substàncies estupefaents.
 
Un cop determinada l’estructura del grup, la seva activitat delictiva i el domicili dels seus integrants, el 8 de febrer es va dur a terme un dispositiu en el qual es van fer entrades i registres a pisos ubicats a les localitats de Palafrugell i Santa Cristina d’Aro.  En aquest operatiu, també hi van participar agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i agents de la Unitat Canina.
 
En els pisos s’hi van trobar objectes presumptament relacionats amb altres robatoris com telèfons mòbils, càmeres de fotos, targetes de crèdit o ordinadors portàtils així com paperines de cocaïna, coca en roca i balances de precisió i estris utilitzats per al tràfic de substàncies.
 
 Quatre dels 9 detinguts han ingressat a presó.